Biltjuven krockade - 10-årig flicka skadad

NYHETER

När biltjuven upptäckte att en polisbil följde efter honom gjorde han en rad farliga omkörningar.

Det slutade med att han i hög fart krockade med en mötande bil där sju personer åkte.

Alla åtta fördes till sjukhus och allvarligast skadad är en tioårig flicka.

Foto: MATS ANDERSSON
NARKOTIKAPÅVERKAD Åtta personer skadades när en biltjuv, som misstänks ha varit påverkad, krockade utanför Södertälje i går.

Hon vårdas på Astrid Lindgrens sjukhus i Solna med svåra ansikts- och skallskador. Det är dock ingen fara för hennes liv.

Polisen fick ett larm om ett villainbrott i Enhörna utanför Södertälje. När en patrull närmade sig Enhörna mötte den en bil som den misstänkte inbrottstjuven körde. Bilen var stulen.

Farliga omkörningar

Polispatrullen vände och började följa efter bilen.

- Patrullen jagade absolut inte bilen. När de mötte bilen vände patrullen och körde ikapp honom för att stoppa honom.

- När han upptäckte att han hade en polisbil efter sig drog han på och gjorde flera farliga omkörningar, säger Tomas Ibstedt, stationsbefäl vid polisen i Södertälje.

Åtta skadades

I en högerkurva, där han inte hade fri sikt, påbörjade mannen ytterligare en omkörning. Det var där han mötte personbilen från Södertälje. Kollisionen blev våldsam.

I den mötande bilen åkte sju personer, fyra vuxna och tre barn. Alla skadades och fördes till olika sjukhus i stockholmsområdet. Den tioåriga flickan är den svårast skadade.

Även den misstänkte mannen skadades, dock inte så allvarligt. Han misstänks för att vara narkotikapåverkad. Han saknar dessutom körkort.

Per-Iwar Sohlström

ARTIKELN HANDLAR OM