Kvinna skjuten i kidnappardrama

Föräldrar till 27-årig man tvingades lämna ifrån sig 200000 kronor

NYHETER

Tre beväpnade män tvingade i natt med sig en 27-årig man till hans föräldrar.

Det blev inledningen på ett närmare fyra timmar långt drama.

Mamman sköts – och satt större delen av tiden skottskadad.

Det tre männen kidnappade 27-åringen i hans bostad i Eskilstuna kring midnatt på lördagen. Under vapenhot från samtliga tre tvingades 27-åringen ta med dem hem till hans föräldrar, som bor öster om Eskilstuna.

Tvingade sig in i villa

De tvingade sig in i familjens villa. Paret som är egenföretagare – pappan är 56 och mamman 54 år – var hemma.

Polisen är i dag förtegen om vad som hände under de upp mot fyra timmar långa dramat och vill inte säga varför det blev så långvarigt. Mamman sköts i ett tidigt skede i armen och satt skottskadad medan rånarna gick igenom huset.

Familjen hotades och föräldrarna tvingades lämna ifrån sig cirka 200 000 kronor. Polisens presstalesman Leif Engstrand säger till TT att de hade pengarna hemma av en tillfällighet.

Tvingades skriva på postväxlar

Rånarna stal också en del värdesaker och tvingade paret skriva på flera postväxlar.

– Jag kan inte gå in på hur det kom sig att de blev kvar i villan så länge, men jag kan säga så mycket att de begick en mängd brott under den tiden, säger Leif Engstrand.

När rånarna var klara stal de parets bil – en ljusgrå Volvo V70 – och lämnade platsen. Bilen har inte hittats, men polisen har utfärdat larm inom länet och i angränsande län.

På lördagsförmiddagen opererades den 54-åriga kvinnan för skottskadan i armen och någon fara för hennes liv är det inte. Polisen rubricerade på lördagen brotten som människorov, grovt rån, försök till mord alternativt grov misshandel, grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mattias Lundell, Petter Ovander

ARTIKELN HANDLAR OM