Ny idrottshall - som i en liten ask

Fälls ihop när fler kontor behövs

1 av 2 | Foto: Illustration: GRANEN FASTIG- HETSUTVECKLING AB
NYHETER

En jättelik idrottsanläggning med sju hallar ska byggas vid Brommaplan.

Stockholms idrottsliv kan tacka fastighetskrisen för storsatsningen - kontor lönar sig inte längre.

Granen Fastighetsutveckling AB hade långt framskridna planer på att bygga 14 000 kvadratmeter moderna kontor på Klädesvägen vid Brommaplan i västra Stockholm.

Planerna har nu lagts på hyllan. I stället ska en av Sveriges största idrottsanläggningar för inomhussport byggas på marken.

Klar redan i höst

- Det är definitivt en bättre satsning. Jag tror att det dröjer flera år innan kontorsmarknaden vänder, säger Per Arwidsson, vd på Granen Fastighetsutveckling.

Om allt går som planerat står jätteanläggningen klar redan till hösten. Det ska bli sju planer på 20x40 meter, kafeteria, omklädningsrum och kontorsutrymmen. Den totala ytan uppgår till 6 500 kvadratmeter.

- Vi har analyserat det här noggrant. I hallarna kan man spela basket, handboll, fotboll och allt möjligt. Tillsammans blir de kanske också Stockholms största hall för evenemang, säger Per Arwidsson.

Stockholms idrottsförvaltning välkomnar satsningen och vill hyra två av hallarna i fem år.

- Vi är jätteglada. Det är så himla ont om sporthallar i stan och det här löser en del av våra bekymmer, säger idrottsnämndens ordförande Kersti Py Börjeson (s).

Stadens innebandy- och fotbollsklubbar, däribland Brommapojkarna och Hammarby, har visat intresse för övriga hallar.

Tillfällig hall

Idrottsanläggningen blir en tillfällig konstruktion, i väntan på att marknaden för kontorsfastigheter vänder. Det blir en stålkonstruktion som är lätt att demontera som byggs med tillfälligt bygglov.

Gunnar Svensson