Jessica Lynch har tappat minnet

Kommer inte ihåg dagarna i fångenskap i Irak

NYHETER

WASHINGTON

Den räddade krigsfången Jessica Lynch kan inte komma ihåg någonting om tillfångatagandet och de dagar hon tillbringade i fångenskap i Irak, enligt en nyhetsrapport i den amerikanska tv-kanalen Fox på söndagen.

Foto: REUTERS
När 19-åriga Jessica Lynch räddades hade hon en bruten arm, två brutna ben, ryggradsskador och skador i fot och vrist.

- Hon har i stort sett en minnesförlust och har mentalt stängt ute de hemska saker vi tror att hon har varit med om, berättade en amerikansk tjänsteman för tv-kanalen.

Den 19-åriga soldaten tros ha blivit misshandlad och hon har fortfarande väldigt ont. Psykiatriker och medlemmar av hennes militära enhet som överlevde bakhållet i vilket hon tillfångatogs, har försökt hjälpa henne att återfå sitt minne.

Lynch räddades den 1 april från ett irakiskt sjukhus i staden al-Nasiriyya i södra Irak där hon hade blivit kvarhållen i mer än en vecka.

Låg i bakhåll

Irakiska styrkor låg i bakhåll för hennes trupp den 23 mars efter det att amerikanerna hade kört fel nära al-Nasiriyya.

När hon räddades hade hon en bruten arm, två brutna ben, ryggradsskador och skador i fot och vrist. Hon återhämtar sig nu i USA.

19-åringen från delstaten West Virginia, som gick med i armén för att tjäna pengar till sin utbildning, har blivit något av nationalhjälte i USA. Det finns redan planer på att göra en film om hennes öde.

Sju andra krigsfångar i Irakkriget - fem andra medlemmar av Lynchs trupp och två helikopterpiloter - hittades i norra Bagdad den 13 april och återfördes till USA sex dagar senare.

TT-AFP