Ulrika: Jag är mycket lycklig

Nyförlovad - och nu planerar hon bröllop

NYHETER

LONDON

Ulrika Jonsson har glömt Sven-Göran Eriksson.

Den svenska programledaren har förlovat sig.

Ett år efter affären med Svennis har hon hittat den rätte - Lance Gerrard-Wright.

- Vi är så kära, säger hon.

TRÄFFADE "MR (W)RIGHT" I torsdags friade Lance Gerrard-Wright till Ulrika Jonsson på trappan till S:t Paulskatedralen i London. Ulrika beskriver det som "så romantiskt". Nu planerar hon för fullt för bröllopet.

Ulrika Jonsson har fått en ny ring på fingret - en förlovningsring.

- Jag är mycket lycklig, säger Ulrika genom sin mamma Gun Brodie.

Hon berättar för Aftonbladet att Ulrika och Lance förlovade sig i torsdags. Lance friade på trappan till S:t Paulskatedralen i London, något som Ulrika beskriver som "så romantiskt".

Stannade med Nancy

- Ja, Lance är romantisk, skrattar Gun Brodie.

Hon har träffat dotterns nye fästman och tycker mycket om honom.

- Han är en jättetrevlig kille.

För ett år sedan blev Ulrika Jonssons affär med Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson förstasidesstoff. I veckor var de två världens mest omskrivna svenskar. Men Svennis valde att stanna med italienska sambon Nancy Dell"Olio.

Träffades vid show

Ulrika och Lance, som båda är 35 år, träffades under inspelningen av tv-programmet "Mr Right". Lance är tidigare hovstallmästare hos hertigen av York och arméofficer.

Ulrika Jonsson är en av Storbritanniens mest populära programledare, men har blivit nästan lika känd för sina kärleksaffärer som för sin karriär.

Lance säger om Ulrika att hon är hans "själsfrände".

-Redan från början var första intrycket att de passar jättebra ihop, säger Gun Brodie.

Planerar bröllopet

Lance Gerrard-Wright är utbildad vid Hailebury och en välkänd ungkarl, men sägs nu vilja slå sig till ro med Ulrika och hennes två barn. Hans omsorg om barnen sägs vara en av anledningarna till att hon sa ja till frieriet.

- Min son älskar barn och är underbar med hennes. Lance är en pålitlig kille och inte typen som sticker när det blir lite tufft, säger Lances pappa, generalmajor Richard Gerrard-Wright.

Ulrika håller nu på att planera bröllopet.

Denna vecka kommer hon till Sverige för att tillbringa några dagar i sitt hus på Värmdö utanför Stockholm.

- Jag vet inget om datum och plats. Men nu när vi ses ska vi prata om bröllopsplanerna. Det ska bli jätteroligt, säger Gun Brodie.

Jennifer Wegerup