Någon dödade 15 av barnens kaniner

Tredje gången parken drabbas av djurplågare

NYHETER

TIBRO

Sorg råder på Mini-Zoo i Tibro.

15 kaniner har hittats döda på anläggningen - med brutna nackar.

- Barnen är förtvivlade, de älskar ju våra fina kaniner , säger föreståndaren Jörgen Nielsen.

Foto: kai rehn
tilda, 3, sörjer kelgrisarna I går morse hittades 15 av kaninerna på Mini-Zoo i Tibro med brutna nackar. "Ingen, ingen får vara stygg mot våra kaniner", säger treåriga Tilda.

I går när Mini-Zoo skulle premiäröppna för säsongen gjordes den makabra upptäckten.

- Vi stod alldeles lamslagna inför synen som mötte oss på morgonen - döda kaniner med brutna nackar låg över hela området, berättar Jörgen Nielsen.

Slakten har sannolikt ägt rum under natten men ännu finns inga spår efter förövarna. Polisen har knackat dörr i området för att få fram vittnesuppgifter.

Parken som ligger i utkanten av Tibro är ett omtyckt utflyktsmål för familjer, förskolor och dagis. Grisar, getter, ankor, höns och marsvin står högt i kurs - men allra mest älskade är de ulliga kaninerna.

- Man ska vara snäll mot dem, säger Erik Skoog, 4, och Tilda Kämmlein, 3.

Barnen sitter med var sin kanin i knäet och funderar över hur någon kan vara elak mot deras favoritdjur. Runt i hagen skuttar den hårt decimerade skaran av kaniner.

- Det är ju förskräckligt att människor kan vara så grymma - också mot alla barn. De är väldigt ledsna och oroliga, säger Katarina Gustafsson, mamma till Erik.

Attentatet mot parken är det tredje på tre år.

- Vid de tidigare tillfällena hittade vi två kaniner svårt knivskurna - och nu den här massakern, usch det är mycket obehagligt, säger Jörgen Nielsen.

Från och med nu kommer djuren att vara inlåsta i stallar nattetid.

Ebba von Essen