Norska penisar dokumenterade

Målet: Förbättra männens självförtroende

NYHETER

Det norska ”Projekt Penisfotografering” är fullbordat.

18 norska män visar sitt mest ömtåliga organ på bild i sex olika vinklar.

Avsikten är att hjälpa norrmännen till ett bättre självförtroende.

Foto: RICKARD KILSTRÖM
Den norska genomsnittspenisen har kartlagts i sex vinklar. - Vi har velat visa att penisar finns i alla variationer, säger de tre norska forskarna som står bakom fotostudien (arkivbild).

De 18 männen som låtit avbilda sina penisar från alla håll och kanter och i olika lägen är mellan 20 och 70 år.

- Detta visar den norska genomsnittspenisen. Vi har velat visa att penisar finns i alla variationer och vi vill bryta med medie- och internetbilden av den tjusiga gigapenisen, säger Einar Aakvaag, Ragnhild Dahl Keller och Genevieve F. Hardeberg.

De studerar sexologi vid Høgskolen i Agder och har alla tidigare jobbat i flera år inom hälsovården, skriver norska tidningen VG.

Alla tre pluggar nu till sexrådgivare.

Studenterna anser att många män sliter med frågorna: är den för tjock, för tunn, för kort, för lång, för krokig, för sned?

Bildserie i olika vinklar

Deras handledare, läkaren och sexologen Esben Esther Pirelli Benestad, tyckte att Norge kan behöva veta hur olika penisar kan vara och föreslog sina studenter att göra en bildserie.

Bilderna skulle visa penisar i olika positioner och vinklar, erigerade och slaka.

Därmed föddes PF, Projekt Penisfotografering.

Helst ville studenterna att 100 män skulle medverka men lyckades inte få ihop så många. Av de 36 som till en början var villiga att visa sitt könsorgan på bild föll hälften bort av olika skäl.

Ska förbättra självförtroendet

De 18 som till slut blev kvar och generöst lät sig fotograferas i lägen som delvis kan vara mycket privata, är de som nu förhoppningsvis ska ge de norska männen hjälp på vägen i kampen mot det dåliga självförtroendet.

Nu är bildserien klar och ska presenteras på högskolan i Agder i slutet av månaden.

De tre sexologistudenterna hoppas att bilderna ska kunna fungera som en slags karta över olika utseenden. De vill gärna låta trycka upp dem i en broschyr som kan finnas tillgänglig hos läkare, på vårdcentraler och hos sexrådgivare.

För aftonbladet.se:s webbradio berättar en av studenterna, Genevieve Hardeberg, att flera av de män som deltog med sina organ i fotograferingarna själva många gånger haft prestationsångest och varit osäkra på hur normala deras penisar är.

Simone Söderhjelm

ARTIKELN HANDLAR OM