Taggtråd skulle stoppa barnens lek

Bostadsrättsområde och hyreshus skiljs åt av staket

NYHETER

Trots upprepade tillsägelser kom barnen från hyresområdet över och spelade fotboll på bostadsrättsföreningens gård.

HSB-föreningen satte då upp taggtråd för att hindra barnens lek.

Mellan de båda områdena vid Ribevägen i Malmö ligger en grönskande gård med grillplatser och körsbärsträd.

För ett par år sedan sattes det upp ett staket, men barnen från de båda sidorna brukade springa över och leka med varandra. För en vecka sedan skiljdes de åt - då försågs staketet med taggtråd.

På ena sidan bostadsrätter, på andra hyresrätter.

"Inte så lyckat"

– Vi upplever ett problem med att deras barn har varit över och spelat boll på vår gräsmatta, och trots tillsägelse har de inte slutat. Därför bestämde styrelsen att vi skulle sätta upp en plastad taggtråd på staketet. Men när vi såg resultatet tyckte vi inte att det var så lyckat, säger Niclas Svensson, vice ordförande i bostadsrättsföreningen Langeland till Sydsvenska Dagbladet.

Taggtråden togs ned i går eftermiddag, men staketet är kvar.

Och HSB-föreningen planerar att sätta upp fler hinder runt sin gård. Staketet mot det kommunalägda hyresrättsområdet ska förstärkas för att hindra barn från att hoppa över och nya staket ska sättas upp för att hindra skolelever att snedda äver gården på väg till och från skolan, rapporterar Sydsvenskan.

”Segregationen tydlig”

HSB-föreningens åtgärd har väckt starka reaktioner.

– Jag tycker att det här är fjantigt. Segregationen i Malmö har nu nått gränsen där en klar skiljelinje dras mellan vanliga hyresgäster och bostadsrättsägare, säger Katrine Berggren som bor i hyresrättsområdet tillsammans med sin sjuåriga dotter.

Anders Thoresson

ARTIKELN HANDLAR OM