K-pistman spred skräck på skola

Kvinna dödades - misstänkte förövaren gripen

NYHETER

WASHINGTON

En kvinna dödades när en man började skjuta urskiljningslöst inne på universitetsområdet i Cleveland Ohio på fredagseftermiddagen.

En misstänkt för mordet greps och fördes bort av polisen, sade polischefen Edward Lohn på lördagsmorgonen svenskt tid.

Ytterligare ett stort antal människor skadades vid skottlossningen.

Polisen lotsade ut ett tiotal skadade personer ur byggnaden och två fördes till sjukhus för vård, uppgav AFP. Deras tillstånd vara stabilt, sade en representant för Huronsjukhuset där de togs om hand.

Enligt polisen har den döda förts bort från universitetet. Det var natten till lördagen osäkert om alla skadade sårats av skottlossningen.

Den automatvapenbeväpnade mannen i militärliknande kläder trängde in i en nyinvigd, toppmodern femvåningsbyggnad vid fyratiden på fredagseftermiddagen, lokal tid. Huset tillhör Case Western Reserv University.

Hundratalet skott

Han förskansade sig på andra våningen, varifrån han under en och en halv timme sköt kanske hundratalet skott ut över universitetsområdet, sade en anställd.

Skytten hade lyckats ta sig förbi universitetets säkerhetssystem genom att slå sönder en branddörr med en slägga, berättade vittnen.

Omkring 50 människor befarades befinna sig inne i den belägrade byggnaden. Skräckslagna lärare och studenter tog sin tillflykt till arbetsrum och lektionssalar där de barrikaderade sig.

Specialstyrkor

Polisen omringade byggnaden där mannen befann sig.

Specialstyrkor med militärpolis förstärkte den lokala polisen. Ett par grupper av specialstyrkorna skickades in i Peter B Lewis Building. De sökte igenom huset rum för rum tills de fann skytten.

Universitetet med 9 500 studenter, har nästan hunnit avsluta skolterminen, uppgav Reuters. De sista examensproven är klara och examinationen ska genomföras om drygt en vecka.

Peter B Lewis Building, en uppseendeväckande stålkonstruktion ritad av den berömda arkitekten Frank Gehry, stod färdig i höstas och den inrymmer en skola för ekonomer.

TT-Reuters