En miljon kronor bytet vid vägrån

NYHETER

BORÅS

Omkring en miljon kronor blev bytet vid det märkliga rånet då en barnfamilj lurades att stanna sin bil på vägen mellan Borås och Varberg.

Det var en man, en kvinna och ett litet barn som vid lunchtid på lördagen åkte längs riksväg 41. De färdades i en personbil som baktill hade en släpkärra.

Vid en avfartsväg i närheten av Viskafors körde en röd BMW upp jämsides med familjens personbil. Föraren pekade och tecknade mot släpkärran och gav intryck av att något inte stod rätt till.

Personbilen stannade och mannen gick ut för att kontrollera kärran. En av männen hoppade ur den röda bilen, sprang fram till mannen, tryckte upp honom mot kärran och hotade honom med en kniv.

Skulle köpa textilier

En annan man i BMW:n öppnade familjens bil och tog där en väska. På söndagen avslöjade polisen i Borås att väskan innehöll omkring en miljon kronor.

-Enligt målsägaren skulle pengarna användas till att köpa in tyger i Kinna, säger vakthavande befäl Bo Dahleman vid Boråspolisen till TT.

Den rånade mannen driver en tygaffär i Jönköping.

Inget tyder på att rånarna av någon anledning kan ha känt till väskan och dess innehåll.

-Det finns inget som framkommit i utredningen hittills som visar detta, säger Dahleman.

Inga spår efter rånarna

Rånarna steg tillbaka in i sin bil och for därifrån och efterspanas sedan dess av polisen. På söndagskvällen hade man fortfarande inga spår efter rånarna eller BMW:n.

Några uppgifter om registreringsnummer på bilen har inte rånoffren kunnat ge. Registreringsskyltarna var alltför nedsmutsade för att avläsas, har den rånade mannen uppgett för polisen.

Ingen i familjen fick några fysiska skador.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM