Angelica, 14, hotades till livet via sms

Anmälde mobbing – fick dödshot i mobilen

NYHETER

I en mängd sms-meddelanden har Angelica Brandt, 14, hotats till livet.

Även hennes bror har hotats.

I hoten krävs att hon ska ta tillbaka sin berättelse om hur hon bands, blev spottad på och förnedrad.

Polisen, dit sms-hoten anmälts, kan inte göra mycket.

Angelica Brandt

- Nej, det är väldigt svårt i och med att avsändarna har använt kontantkort, säger Astor Näsman vid polisen i Kvissleby söder om Sundsvall.

Angelica Brandt blev i januari under en rast bunden av ett mindre gäng pojkar. De spottade använd snus på henne och misshandlade henne.

Hennes mamma Monica Brandt polisanmälde övergreppet eftersom några av pojkarna var över 15 år. Åklagaren avskrev ärendet med motiveringen att det var "pojkstreck som gått över styr".

Sedan Aftonbladet skrivit om fallet togs det upp till ny prövning och två av pojkarna åtalades. De dömdes till dagsböter och att betala ett skadestånd på 23 000 kronor. Domen har överklagats av pojkarna.

I samband med polisanmälan, inför rättegången i tingsrätten och nu inför hovrättsförhandlingarna, har Angelica fått ett 20-tal sms-meddelanden där hon hotats till livet.

- Hon talade först inte om det men jag såg att hon mådde allt sämre. Till slut fick jag se ett meddelande där både hon och hennes bror hotades till livet, säger Monica Brandt.

Familjen bor inte längre kvar i Sundsvall.

Det är ännu inte bestämt när målet kommer upp i hovrätten.

Per-Iwar Sohlström