Kennedys älskarinna trädde fram efter 41 år

”Vi hade en sexuell relation”

1 av 2 | Foto: AP
EFTER 41 ÅR Marion Fahnestock träder fram och berättar att hon var president John F Kennedys älskarinna. Kennedy var gift med Jacqueline och utåt var de det perfekta paret.
NYHETER

NEW YORK

Skandalerna kring USA:s legendariske president Kennedy kommer slag i slag.

Han tog kokain hos Frank Sinatra - och i går trädde "JFK:s Monica Lewinsky" fram för första gången.

- Vi hade en sexuell relation, säger Marion Fahnestock, 60.

I 41 år höll hon relationen med USA:s mördade president John F Kennedy hemlig.

- Men med tanke på de senaste dagarnas medieuppståndelse har jag diskuterat förhållandet med mina barn och de stöder mig totalt.

- Från juni 1962 till november 1963 hade jag en sexuell relation med president Kennedy, säger hon i ett skrivet uttalande.

"Sexavslappning"

Uppståndelsen i det JFK-galna USA började i tisdags då historikern Robert Dalleks JFK-biografi "An Unfinished Life" avslöjade att JFK hade "sin egen Monica Lewinsky".

- Hon hade inga talanger. Hon kunde svara i telefon. Uppenbarligen var hennes enda talang att tillhandahålla sexuell avslappning, sa Dallek till NBC.

Jakten på "Mimi" började och i förrgår hittades Marion "Mimi" Fahnestock av tidningen Daily News i New York.

- Allt är sant, sa hon till tidningen. Gåvan för mig är att kunna berätta för mina två gifta döttrar om hemligheten jag hållit i 41 år.

1961 var hon i likhet med Monica Lewinsky praktikant i Vita huset. I dag arbetar hon som administratör i en presbyteriansk kyrka på Manhattan.

- Hon är en väldigt respekterad, betrodd medlem i vår kyrka. Vi älskar henne och står bakom henne 100 procent, säger pastor Tom Tewell inför mängder av reportrar utanför kyrkan.

Beundrad man

I USA har många påpekat det ironiska i att Bill Clinton, vars idol är JFK, har gått i JFK:s fotspår även vad gäller sexlivet.

John F Kennedy är USA:s mest beundrade och privat mest skandalomsusade president. Han är känd för mängder av kärleksaffärer, bland annat med Marilyn Monroe, men det var tidigare okänt att han hade en sexrelation inom Vita huset.

Tog kokain

En ny biografi av Frank Sinatras betjänt George Jacobs avslöjar också att JFK och skådespelaren Peter Lawford tog kokain medan de bodde hemma hos Sinatra i slutet av 50-talet.

- Även om Kennedy och Sinatra var vänner så skulle Sinatra inte accepterat att JFK tog kokain, säger Jacobs.

JFK smög in på toaletten och knarkade.

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM