Plusligan på scen

NYHETER

Chess

Cirkus

”Mindre schack. Mer kärlek och politik. ’Chess’ på svenska är ett lyft för musikalen. Tommy Körberg i ’Anthem’ får håren att resa sig – hur många gånger man än hört den tidigare.”

Hur man lyckas i business utan att bli utbränd

Intiman

”Gammaldags musikal gjord med spelglädje och proffsighet. Historien är som en antikvitet från 1950-talet, men funkar. Fina dansnummer – allt är bra. Luktar långkörare.”

Jerka

Göta LejonJ

”Jerry Williams förnyar musikteatern. ’Jerka’ är en skicklig show som väver ihop ett familjedrama med hans låtar. En knock med vänstern.”

The Score

Dansens hus

”Många sorters dans och musik, en breakdansande polis och rörliga bilder som för handlingen framåt. Allt gjort med mycket humor och lekfullhet. Actionkomedi för att prata filmspråk.”

Bussresan

Vasan

”Föreställningen spretar åt alla möjliga håll och är för lång, men de rutinerade skådespelarna ror alltihop i hamn med sin uppenbara spelglädje. Skådespelaren Ulf Larsson (även manus och regi) flirtar här våldsamt med den stora publik som privatteatrarna till rätt stor del lever på.”

Allt eller inget

Stadsteatern

”Den brittiska succéfilmen förvandlad till musikal och flyttad till USA. Även i Stockholm, där den svenskamerikanska mixen är otymplig. Filmens allvar tonas ner för en flört med möhippe-publiken.”

Alla föreställningar är recenserade av Aftonbladets Jan-Olov Andersson och Jens Peterson.