Två personer dödades i självmordsattentat

NYHETER

En självmordsbombare sprängde sig själv och två israeliska bosättare till döds i de centrala delarna av Hebron på Västbanken på lördagseftermiddagen, rapporterar AP.

På Gazaremsan sköts en palestinier ihjäl av israelisk polis och nio skadades.

En palestinsk självmordsbombare lyckades komma nära ett av staden Hebrons judiska områden genom att klä ut sig till bosättare

Israeliska militärtalesmän säger till nyhetsbyrån AP att patrullerande militärer på platsen tyckte att mannen uppförde sig konstigt.

När militärerna närmade sig mannen sprang han mot några bosättare och sprängde sig själv i luften.

Sabotage av fredsprocessen

Förutom självmordsbombaren dog två personen, en man och en kvinna enligt israelisk media.

Självmordsattacken inträffade bara två timmar innan det planerade mötet mellan Israels premiärminister Ariel Sharon och Palestinas premiärminister Mahmoud Abbas.

Deras möte är det första mellan ländernas ledare på 31 månader.

Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för bombdådet i den delade staden Hebron. Men Palestinsk milis har sagt att de ska försöka att sabotera den USA-stödda fredsplanen som ska få Abbas att avväpna militanta palestinier.

Dödskjutning av palestinier

I staden Beit Hanoun på Gazaremsan dödades en beväpnad palestinier av israelisk militär uppgav läkare till AP.

Nio människor skadades. Bland dem fanns ytterligare en beväpnad man men också fem tonåriga pojkar.

Samtidigt var Abbas och Sharon på väg till sitt möte med en mängd krav på hur fredsprocessen ska utformas.

Abbas vill att Sharon ska acceptera fredsplanen och lätta på reseförbudet för palestiner. Och Abbas vill själv försöka hindra den palestinska milisens framfart hellre än att Sharon låter jaga dem med israelsik militär.

Sharon ska möta USA:s president Bush på torsdag och väntas då lägga fram mer än ett dussin invändningar mot fredsplanen.

Bland annat vill inte Sharon att bosättarna ska behöva dra sig tillbaka från de palestinska städerna i ett första skede.

Malin Ekmark