Jagad - för nytt mord

47-åring misstänks ha skjutit sin sambo

Foto: HÅKAN FALK/SCANPIX
BRÅK EFTER BRÖLLOPSFESTEN Paret hade kommit hem från en bröllopsfest när de började bråka. Vid halv tretiden på söndagsmorgonen hittade den 23-årige sonen sin mamma på baktrappan – skjuten till döds. Hela söndagen jagade polisen hennes sambo. Han befaras vara beväpnad och farlig.
NYHETER

Den mordmisstänkte mannen greps vid halv fyra-tiden i Jönköping. Vid gripandet befann sig mannen i en bil i närheten av sjukhuset. Polisen hittade ett vapen i bilen.

Foto: BENGT KULÉN
En helikopter med värmekamera letade hela söndagen efter 47-åringen.

Den 45-åriga trebarnsmamman och hennes sambo hade varit på bröllopsfest.

Senare fann hennes son sin mamma skjuten utanför villan.

Nu jagas den 47-årige sambon av polishelikopter med värmekamera i skogarna utanför Ulricehamn.

Mannen befaras vara beväpnad och farlig.Mordet inträffade vid tvåtiden natten till söndag i ett litet samhälle utanför Ulricehamn. Drygt ett dygn senare befann sig den misstänkte mördaren, kvinnans 47-årige sambo, fortfarande på fri fot.

Bilen fanns i skogen

Polisens sista spår är hans bil som hittades körd av vägen nära ett skogsområde.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade kvinnan och hennes sambo varit på bröllop i Småland. Något har sedan utlöst ett våldsamt gräl. Grannar i samhället hörde skrik och bråk ute på gatan.

Kvinnans två döttrar och den ena dotterns pojkvän fanns inne i villan. Enligt polisen har de troligen hört bråket men inte vågat gå ut, utan de ringde till sin äldre bror som bor i närheten.

Hittade sin mamma

Vid halv tretiden på söndagsmorgonen kom den 23-årige sonen till villan och hittade sin mamma död på baktrappan. Hon hade blivit skjuten.

Barnen togs genast omhand av en krisgrupp på sjukhus.

Jouråklagare beslöt att den 47-årige sambon skulle anhållas i sin frånvaro.

Ett 20-tal poliser med hundpatruller från Göteborg sökte efter mannen i trakterna kring samhället, bland annat i skogsområdet där bilen hittats och i ett annat område där vittnen sett honom.

Men inte ens med en tillkallad helikopter från Skåne försedd med värmekamera kunde mannen hittas. Spaningarna fortsatte under hela natten.

Det vapen som användes vid mordet har inte heller påträffats och länspolismästaren beslöt tidigt att de poliser som deltog i spaningarna fick kvittera ut tyngre vapen.

Man förmodar att mannen har vapnet med sig och eventuellt kan vara farlig, men någon varning till allmänheten har inte gått ut.

Husrannsakan

Under gårdagen genomfördes flera husrannsakningar, bland annat i sommarstugan och på mannens arbetsplats. Och polisen har fortfarande villaområdet och en lägenhet som 47-åringen disponerar under bevakning.

Enligt Borås Tidnings nätupplaga är mannen dömd för olovlig befattning med smuggelgods, bland annat sprit.

Han polisanmäldes också år 2000 för misshandel av den nu mördade kvinnan.

Lena Olsson, Gunnar Svensson