Skottdrama utanför skattemyndighet

Fyra gripna av polisen

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Ett drama utspelade sig på Medborgarplatsen utanför Skatteskrapan i Stockholm på torsdagseftermiddagen. Två gäng kom i bråk med varandra. Efter en stunds munhuggande avlossade en man ett skott med pistol. Enligt polisen riktades vapnet ner i gatan, men kulan rikoschetterade in i en parkerad bil.
NYHETER

Två gäng hamnade i eftermiddag i bråk utanför Skatteskrapan i centrala Stockholm.

En man slet upp en revolver och ett skott brann av.

Fyra personer har gripits.

En väktare larmade polisen vid 14.34 på torsdagseftermiddagen. Till en början var uppgifterna om händelsen oklara, men vittnen berättar för Aftonbladet om bråket.

Två gäng med två eller tre personer i varje hamnade i bråk utanför skattemyndigheten på Götgatan, nära Medborgarplatsen på Söder i Stockholm. Männen grälade högljutt och en av personerna slet fram ett vapen, sannolikt en revolver.

Studsade in i bil

Skottet gick rakt ned i marken och kulan studsade in i en bil som stod parkerad vid sidan av vägen. Samtliga flydde då från platsen. De beskjutna ska ha lämnat i en eller två bilar, medan skytten sprang från platsen.

Polisen tog omedelbart upp jakten på de två bilarna.

Två män greps tidigt när en vit Ford Escort stoppades på Rosenlundsgatan. Senare greps två män när en mörkblå Alfa Romeo stoppades utanför en bensinstation nära Globen.

Polisen uppger att händelsen utreds som ett vapenhot.

– Det har inletts en förundersökning om grovt olaga hot och vapenbrott, säger polisens informationsansvarig Björn Pihlblad.

I polisförhören förklarade männen att de var helt ovetande om det som inträffat.

Tre av männen släpptes på kvällen efter förhören.

– Den fjärde skulle också ha släppts, men han var efterlyst så han fick stanna kvar, säger Åke Persson, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, till TT.

Enligt honom finns i nuläget inga andra misstänkta för dramat.

Mattias Lundell, Andreas Harne, Camilla Norström