Usama bin Ladins brorsdotter satsar på en musikkarriär

NYHETER

LONDON

Hon är Usama bin Ladins brorsdotter.

Hennes farbror följer hårda religiösa - fanatiska - regler.

Wafah Binladin dricker kaffe i ett kafé ägt av ett amerikanskt multinationellt företag.

Och siktar på en popkarriär.

Foto: ALL OVER PRESS
Gillar kaffe från USA Wafah Binladin har inte mycket gemensamt med sin farbror - inte ens efternamnet stavar de lika. Hon dricker kaffe på Starbucks, ett amerikanskt företag. Troligen inget Usama skulle gilla.

Hon har baseballmössan bakochfram, långt ifrån slöjor och burkor. Wafah Binladin har berättat att hennes farbror undvek henne när de träffades.

- Jag bar inte slöja, så han vände ryggen till.

Bodde vid tornen

De här bilderna togs nyligen i London. Wafah Binladin - det är så hennes del av familjen vill stava namnet - tar en kopp på Starbucks, kaffets McDonalds.

Redan före attackerna hade släkten distanserat sig från bin Ladin och de har ingen kontakt alls.

Nu bor Wafah Binladin i London, men den 11 september 2001 hade hon en lägenhet i närheten av World Trade Center och praktiserade efter sina juridikstudier på en juristfirma.

När planen kraschade in i tvillingtornen var hon dock på semester i Schweiz, där hon växte upp och där hennes familj fortfarande bor.

Wafah föddes i USA när hennes far Yeslam, Usama bin Ladins bror, studerade. I dag leder pappan den europeiska grenen av familjens företagsgrupp, Saudi Investment Company.

- Jag blev förtvivlad när jag hörde vad som hänt, berättade Wafah efter attackerna för magasinet New Yorker. Varje kväll gick jag hem på West Broadway och tittade upp på tvillingtornen.

I dag bor hon i en lägenhet värd cirka 13 miljoner kronor i stadsdelen Kensington, London, och satsar på att bli popartist.

Karriären sköts av John Benson, som lanserade All Saints, och hon spelar in en skiva med producenten Nellee Hooper som bland andra jobbat med Madonna och Björk.

En tidigare juristkollega till Wafah citerade henne i tidningen New Yorker:

"Bara Hitler är värre"

- Jag älskar amerikansk film, jag älskar amerikansk musik. Jag tycker om Destinys Child och Mariah Carey. Jag tycker om moderna män. Och jag älskar Jennifer Lopez, hon är världens vackraste kvinna.

Engelska branschexperter dömer dock ut hennes pop-planer.

- Det finns bara ett värre namn och det är Hitler, har Simon Cowell, en av domarna i Pop idol, sagt.

Leif Kasvi