Hon räddades efter 39 timmar

Hoppet nära rinna ut – då hittades Yousra, 2,5 år

Foto: YVES HERMAN/REUTERS
Lilla Yousra, 2,5 år, tas om hand av räddningspersonal efter att ha legat fångad 39 timmar i ruinerna av ett raserat hus.
NYHETER

Bårhusen är överfulla och dödssiffran fortsätter att stiga efter jordbävningskatastrofen i Algeriet.

Men i tragedin finns mirakel.

I dag grävdes två och ett halvt år gamla Yousra Hamenniche fram ur ruinerna av ett rasat hus.

Efter 39 timmar.

Räddningen skedde i landets värst drabbade region Boumerdes, fem mil norr om huvudstaden Alger. Enligt brittiska BBC, som citerar algerisk radio, räddades lilla Yousra ur ett hus som kollapsade i det våldsamma skalvet.

– Den här mirakelbabyn liv är inte längre i fara, rapporterade radion.

Krisgrupper arbetar febrilt

I området arbetar nu internationella krisgrupper febrilt sida vid sida med de lokala myndigheterna. Enligt den svenske experter Lars johansson – som finns på plats i Algeriet – minskar chansen att hitta människor vid liv drastiskt efter det tredje dygnet.

Dödssiffran efter jordbävningen var på fredagseftermiddagen uppe i 1 467 människor och över 7 200 skadade har fått tas om hand. På de överfulla bårhusen räcker inte liksäckarna inte till och kroppar ligger insvepta i filtar.

Tusentals människor har blivit hemlösa och affärer har rasat samman. Många har också flytt från sina hem av rädsla för efterskalv. Många sover på gatan eller i parker och nu rapporterar nyhetsbyrån AP att polisen upprättat vägspärrar och ökat patrulleringen för att undvika plundring.

Mattias Lundell