Här är höstens och vinterns nyheter

Massor med nya, sköna spelfinesser

NYHETER

LOSANGELES

Inför-snacket har redan börjat. Upphetsningen stiger. Spelmakarna värmer upp för fullt. På E3-mässan i Los Angeles premiärvisades nyligen höstens hetaste lir.

Här är de nya finesserna i de vassaste sportspelen.Henrik Rudin

NHL 2004

PC PLAYSTATION 2 XBOX GAMECUBE

Nu med Elitserien! Och nytt pass- och skottsystem. Passa in och ladda skott med mottagaren innan pucken når fram. Eller valla den i sargen bakom en försvarare och ta den på andra sidan. September.

NHL Rivals 2004

XBOX

Passande namn när Microsoft ska ta upp kampen med speljätten EA Sports. "Rivals" ser schyst ut och har onlinespel. Dina resultat listas på nya hemsidan Xsnsports.com där det ska gå att köra egna ligor och turneringar. Släpps under hösten.

NHL hitz pro

PLAYSTATION 2 XBOX GAMECUBE

Realism, sägs det. Men det handlar mest om att det nu är fem-mot-fem-spel i stället för tre-mot-tre. "Hitz" är som tidigare snabbt och buffligt med svischande, glödande puck.

Colin McRae rally 04

PLAYSTATION 2 XBOX

Redan ett år efter trean kommer fyran - men långt ifrån framstressat. Betydligt snyggare men främst rejält vässad körkänsla. Från toppklass till ännu bättre. Rent intuitivt flyt. Läckra spår genom kurvorna. November.

NBA live 2004

PC PLAYSTATION 2 XBOX GAMECUBE

Inte omedelbart snyggare och finessrikare. Men "2003" var ju coolt nog. Tuffare försvarsspel och smartare datormotståndare utlovas. Oktober.

NHL 2K4

PLAYSTATION 2 XBOX

Tv-stuk och kommentatorer från ESPN. Mjuk och snabb grafik. Som tidigare snäppet lugnare, mer taktiskt lirande än vad konkurrenterna erbjuder. Klart mot slutet av året.World series baseball

2K3

PLAYSTATION 2 XBOX

Vi svenskar en del amerikansk fotboll - men knappt några baseboll-lir. Och tyvärr inte Segas snygga och finessrika variant med skönt ESPN-stuk.

Links 2004

XBOX

Allt snyggare med realistisk miljö. Det går att utmana golfare över nättjänsten Xbox Live och klättra på rankingen på XSN Sports. Xbox till jul. Lite annorlunda pc-version nästa vår.

Fifa 2004

PC PLAYSTATION 2 XBOX GAMECUBE PLAYSTATION

Snyggare. Och mer avancerad bollhantering. Skickliga anfallare dribblar med bollen nära tåspetsarna, backarna tar mer tid på sig i vändningarna. Spelarna vågar ibland inte gå på stjärnorna av rädsla att bli bortkollrade. November.

SSX 3

PLAYSTATION 2 XBOX GAMECUBE

Ett enda maffigt berg som tar en halvtimme att åka nerför. Utmaningar likt "Tony Hawk"-spelen. De största half-pipe-rännor du nånsin sett. Och tuff attityd, tung musik och en helvild uppsättning tricks. Läckert. Oktober.

Gran turismo 4

PLAYSTATION 2

Över 500 bilmodeller på bana och grus. Från puttrande småbilar till 1 000-hästars monster. Otrolig detaljrikt och finputsad känsla. ABS-bromsarna hackar i hårda inbromsningar. Rallybanorna är smalare och gruskänslan lite mer "Colin". Till jul.

Tony Hawk"s underground

PLAYSTATION 2 XBOX GAMECUBE

Skapa dig själv som skejtare med inladdat ansikte. Få respekt från Hawk, Margera och grabbarna genom att knäcka en rad utmaningar. Femte "Tony Hawk"-liret ska ha mer story - och det går att hoppa av brädan. Släpps före jul.

Henrik Rudin