"Ge mig högre lön"

Polisexpert hotar sluta om hon inte får mer pengar

1 av 2 | Foto: SCANPIX
RASANDE Kickis Åhré Älgamo, Rikskriminalens expert på hedersmord, kommer inte tillbaka efter semestern om hon inte får högre lön.
NYHETER

Rikskriminalens expert på hedersmord hotar att sluta i protest mot rikspolischef Sten Heckscher.

Han har i fem veckor vägrat förklara varför Kickis Åhré Älgamo ska förlora 2 100 kronor i månaden på att stanna - till i går.

- Jag är oerhört besviken och känner mig kränkt, säger hon.

Kriminalinspektör Kickis Åhré Älgamo är en av dem som inte kommer tillbaka till Rikskriminalpolisen efter semestern om hon inte får mer i lönekuvertet.

Hon är landets enda expert på hedersmord och tycker att det är orimligt att hon ska straffas med lägre lön för att hon därför blivit värvad från Stockholmspolisen.

Återvänder hon dit får hon 25 000 kronor mer om året.

Stannar hon vid Rikskriminalen blir det inte en krona extra.

- Jag blev rekryterad för att jag har specifik kompetens men får sämre lön. Innan jag går på semester vill jag ha besked om det här, säger Kickis Åhré Älgamo.

Inga visioner

Därför skrev hon ett ilsket brev till Sten Heckscher för fem veckor sedan.

"Om det inte blir en snar lösning kommer jag att tvingas skriva ett brev till mina kontakter och säga att svensk polis inte längre har några visioner " att driva frågan om hedersmord."

Saknar pengar

I går hade Kickis Åhré Älgamo fortfarande inte hört något från Sten Heckscher. Men efter att Aftonbladet sökt honom för en kommentar fanns det ett svar - skrivet innan han i går lyfte mot Island och blev oanträffbar.

"Det går inte att betala löner med pengar som vi inte har", står det bland annat.

- Det är klädsamt att han till sist svarat men han säger ju ingenting. Det här räcker inte, säger Kickis Åhré Älgamo när hon får veta att chefen till sist fattat pennan.

Camilla Norström