Tv-stjärna häktad för knarksmuggling

Steve-O:s skryt kan fälla honom

NYHETER

På sin hemsida skryter tv-stjärnan Steve-O, 28, om att han har smugglat narkotika:

– Jag är i Sverige, så hög som man kan bli.

I dag häktades han misstänkt för narkotikasmuggling och narkotikabrott.

Foto: AFTONBLADET BILD
KNARK I MAGEN Stephen Glover, Steve-O, under en festnatt i London. Nu sitter han i en mindre festlig häktescell i Stockholm, misstänkt för att ha smugglat in narkotika i landet.

Stephen "Steve-O" Glover blev känd i MTV-serien Jackass. Efter nyheten om hans gripande rasar fansen mot den svenska polisen på hans hemsida. Samtidigt har hemsidan nu blivit en del av polisens bevisning.

I går hölls ett längre förhör.

– Han har vidgått vissa omständigheter, men han förnekar brott, säger advokat Björn Hurtig.

Häktades för smuggling

Men Stockholms tingsrätt gick i dag på åklagarens linje – och häktade tv-stjärnan misstänkt för narkotikasmuggling och narkotikabrott. Steve-O ska ha svalt en kondom med hasch och marijuana innan han anlände till Sverige. Det råder dock delade meningar om narkotikan fortfarande finns kvar i hans kropp.

Polisen stöder sig på nytagna röntgenbilder och väntar på att smuggelgodset ska komma ut. Steve-O sitter i en häktescell som har en specialbyggd toalettstol, en "tullmugg". Men så sent som i går kväll hade Steve-O inte presterat någon ytterligare bevisning.

–Det påstås att han ska ha narkotika i magen, men han håller inte med åklagaren på alla punkter, säger Björn Hurtig.

"En mardröm"

I förrgår, samma dag som polisens tillslag, skrev Steve-O på sin hemsida att kondomen äntligen hade kommit ut.

– Vem är er favorit bland internationella knarksmugglare?, skriver han och berättar att han är kraftigt narkotikapåverkad. "Så hög som man kan bli".

Steve-O beskriver även hur han den 14 maj svalde kondomen på en flygplats i Norge: "Det var en mardröm. Jag lyckades på tredje försöket. Sedan kräktes jag blod".

Fansen rasar

I MTV-serien Jackass utsatte sig Steve-O för farliga, äckliga och förnedrande experiment. Han har nu lämnat serien, men fortsätter med egna, likadana shower. Han har nyligen uppträtt i Göteborg och Stockholm.

Efter lördagens häktningsförhandling meddelade hans advokat att man kommer att överklaga beslutet. Åtal ska väckas senast den 6 juni.

Aftonbladet i går

Andreas Harne, Mattias Lundell