Ringholm inte längre en fegis

Nalin Pekgul backar i sin kritik

NYHETER

Nu backar Nalin Pekgul, nyvald ordförande för s-kvinnorna, i sin kritik mot Bosse Ringholm.

I dag har hon hundraprocentigt förtroende för finansminister Bosse Ringholm.

- Mycket märkligt agerande, säger Ringholm.

BACKAR Nalin Pekgul vill inte kännas vid sitt angrepp på Bosse Ringholm. Nu säger hon sig ha fullt förtroende för finansministern.

I Dagens Nyheter i går gick Nalin Pekgul till kraftigt angrepp mot Ringholm.

Bakgrunden är det påstådda valfusket i Stockholms arbetarekommun vid valet av borgarråd i höstas.

Nalin Pekgul gick då miste om en borgarrådspost och hävdade valfusk. Bosse Ringholm är ordförande i arbetarekommunen. I intervjun med Dagens Nyheter beskrev hon honom som feg:

- Bosse Ringholm har gjort många besvikna. Jag och många andra drev hans namn som ordförande för att få någon utifrån som kunde hjälpa oss. Med sin ställning borde han kunnat skapa ordning och reda. Men han vågade aldrig utmana dem, dels hade han inte tid att ta tag i det. Med Bosse Ringholm fick de fria händer till tusen procent och då rasade allt.

Hundraprocentigt förtroende

Hård kritik alltså. Men nu backar Nalin Pekgul:

- Jag har ett hundraprocentigt förtroende för Bosse Ringholm och jag känner honom personligen. Så fort Bosse fick reda på hur det låg till inom arbetarekommunen vidtog han åtgärder för att rätta till det. Allt det här sa jag också till journalisten på Dagens Nyheter, men artikeln vinklades konstigt. Jag kommer inte att ha några som helst problem med att samarbeta med Bosse Ringholm i framtiden och ser saken som helt utagerad.

Vilket också Bosse Ringholm gör:

Mycket förvånad

- Jag blev mycket förvånad när jag läste artikeln i Dagens Nyheter. Det känns som repris på repris. Jag förstår inte varför hon drog i gång den här diskussionen nu, i stället borde hon koncentrera sig på sina politiska åtaganden som ordförande för s- kvinnorna, säger Bosse Ringholm.

- Jag är besviken och tycker att hon agerar mycket märkligt. Även om hon nu backar är skadan redan skedd. Men hon lär sig väl.

Aftonbladet i går

Anna Lindström