Specialtränade terrorister jagas i London

Flera stora turistmål avspärrade

NYHETER

Polis och underrättelsetjänst i Storbritannien jagar två män som tränats till självmordsbombare av Usama bin Ladins nätverk al-Qaida, uppger tidningen Sunday Times.

höjd beredskap Beväpnad polis vaktar parlamentsbyggnaden i centrala London. Cementblock har placerats ut som stridsvagnshinder. Även på flygplatsen Heathrow utanför London har säkerheten skärpts.

Teckningar av de två männen ska ha gjorts av en amerikansk konstnär efter beskrivningar som fångar gett på Guantanamobasen på Kuba, där terrormisstänkta hålls fängslade. Intagna har pekat ut de två männen som medlemmar i en specialrekryterad självmordsstyrka i ett afghanskt terroristträningsläger.

De två männen ska ha bett i samma moské som den så kallade skobombaren, Richard Reid, som dömdes för att ha försökt spränga ett plan över Atlanten, skriver Reuters.

Enligt tidningen Sunday Express har turistmål i centrala London spärrats av eller fått extra säkerhet på grund av rädsla för ett förestående terrorbombningsförsök. På fredagen ökade Londonpolisen säkerheten på jätteflygplatsen Heathrow och satte upp betongblock framför parlamentsbyggnaden.

Säkerhetspådraget kom efter terrorattackerna i Marocko, Saudiarabien och Tjetjenien, samt ett meddelande från en al-Qaida medlem som uppmanade till attacker mot amerikanska och brittiska mål.

TT-AFP