Död kvinna låg i skogen

Polisen misstänker mord

1 av 2 | Foto: ULF HÖJER
hittades av ortsbo Strax efter klockan 20 i går kväll hittade en ortsbo den döda kvinnan i skogen. Hon var i natt ännu inte identifierad men antas vara i medelåldern. Polisen utgår från att hon har blivit mördad.
NYHETER

En medelålders kvinna hittades i går kväll död i Malmköping.

Hon låg i ett skogsområde vid det historiska gravfältet Lundby från vikingatiden strax söder om samhället.

- Vi misstänker att hon blivit mördad, säger Dick Johnson vid Eskilstunapolisen.

En ortsbo som strövade i skogsområdet hittade kvinnan. Det var strax efter klockan 20 i går kväll. Han är i 50-årsåldern och i går kväll förhördes han om fyndet.

- Han larmade omedelbart polisen och vi åkte dit, säger Dick Johnson.

Den tekniska undersökningen som inleddes i går kväll avbröts efter några timmar. Det var för mörkt att arbeta vidare. Det kommer man i stället att göra i dag.

Nära vikingafält

Skogsområdet är ett populärt ströv- och turistområde. Vikingagravfältet ligger cirka 100 meter från vägen mellan Malmköping och Fållökna. Från vägen leder en relativt brant trappa i trä upp till gravfältet.

De enda hus som finns i närheten är Lundby gård, ett jordbruk. Det finns också ett litet sommarstugeområde några hundra meter från fyndplatsen.

Polisen säger inte så mycket om fyndet.

- Vi har ännu inte identifierat henne. Därför kan vi ju inte säga något om hennes ålder eller hemort. Den första åldersbedömningen säger att hon är medelålders.

Kläder hittades

- Vi vet ändå att det finns personer som rapporterats försvunna från Malmköping och det är spår vi arbetar efter, säger Dick Johnson.

Bredvid kvinnan hittades en del kläder men Dick Johnson kan inte säga om kvinnan var oklädd eller inte när hon hittades.

- Vissa tecken tyder på att kvinnan legat där minst ett par dygn, men närmare än så vet vi inte. Det får obduktionen visa, säger Dick Johnson.

Polisen vet heller inte ännu hur kvinnan har dött. Hon hade yttre skador men hur dessa har uppstått går inte att säga.

- Vi utgår i arbetet från att kvinnan inte har dött en naturlig död. Vi misstänker att hon blivit mördad men helt säkra kan vi ännu inte vara, säger Dick Johnson.

Per-Iwar Sohlström

ARTIKELN HANDLAR OM