Två sexbrott vid raggarmöte

NYHETER

En raggarfest i Borgholm i går slutade med två våldtäkter.

I en park i centrum våldtogs en 15-årig flicka.

Tidigare under kvällen misstänker polisen att en man våldtog en 18-åring - medan hon hölls fast av hans kamrat.

Våldtäkterna ägde rum under en större cruising i Borgholm på Öland under lördagskvällen. Polisen tror dock inte att händelserna har något samband.

Lugnt festande

Bilarna gled under kvällen runt i staden, deltagarna festade och det gick lugnt till. Enligt Kalmarpolisen hoppade sex yngre tjejer vid 22.00-tiden in i en raggarbil för att åka med en sväng.

I bilen fanns tre eller fyra män. Fyra av tjejerna klev ut ur bilen efter ett tag, men två flickor stannade i bilen. Den ena av dem - en flicka i 15-årsåldern - berättar för polisen att en av männen i bilen ska ha tafsat på henne mot hennes vilja.

Hon lämnar bilen - och en 18-årig flicka blev ensam kvar i bilen

I förhören berättar 18-åringen att hon blev våldtagen strax därefter.

- Hon säger också att en annan av männen höll fast henne, säger Ulf Karlsson, informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

En person anhållen

Polisen utreder händelserna som våldtäkt och medhjälp till våldtäkt. Dessutom misstänks männen för sexuellt ofredande av flickan i 15-årsåldern.

Vid halv nio-tiden i går kväll plockades en 23-årig man in för förhör. Därefter fattade åklagaren beslut om att anhålla mannen.

Strax efter midnatt anmäldes ytterligare en våldtäkt. En 15-årig flicka berättade att hon utsatts för en fullbordad våldtäkt. Flickan lämnade en utförlig beskrivning på gärningsmannen och i går kväll hämtades en man i 20-årsåldern in till förhör.

- Händelserna har inget med varandra att göra, säger Ulf Karlsson.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM