Misstänkt seriemördare gripen

De brutala kvinnomorden i Baton Rouge kan vara lösta

NYHETER

Tips från allmänheten bidrog till att polisen i Atlanta i Georgia sent på tisdagen kunde gripa en misstänkt seriemördare.

Polisen anser att tvåbarnspappan Derrick Todd Lee brutalt har dödat fem kvinnor i Louisiana.

När han greps satt han i en däckverkstad och pratade med en ung kvinna.

Enligt polisens utredningar visar DNA-prover att samma person dödat de fem unga kvinnorna.

Derrick Todd Lee gick frivilligt med på att DNA-testa sig den 5 maj i år. När provsvaren kom överensstämde de med prover tagna på mordplatserna i området kring Baton Rouge.

Men då var Lee försvunnen. Han blev omedelbart efterlyst och en belöning på 50 000 dollar blev utfärdad för den som lämnade sådan information att han kunde gripas.

När han på tisdagskvällen blev gripen i en däckverkstad hade han hastigt lämnat ett motellrum där han befunnit sig den senaste veckan.

Det första mordet där DNA-testet överensstämde med Derrick Todd Lees skedde den 24 september 2001.

Då blev sjuksköterskan Gina Wilson Green, 41, strypt i sitt hem.

Ett drygt halvår senare, 31 maj 2002, högg någon ihjäl studenskan Charlotte Murray Pace, 22, i hennes hem.

Bara två dagar senare försvann 42-åriga Pam Kinamore hemifrån. Hennes kropp blev hittad fyra dygn senare. Kroppen flöt med avskuren hals i en vattnet i Whiskey Bay.

I november förra året slog mördaren till igen. 23-åriga Trineisha Dene Colomb försvann i samband med att hon besökte sin mammas grav. Hennes kropp blev hittad i en skog.

Studentskan Carrie Lynn Yoder, 26, gick ut för att handla en dag i mars i år. Hennes kropp hittades också i Whiskey Bay. Hon hade blivit våldtagen och slagen till döds.

Det är framförallt de morden Derrick Todd Lee är misstänkt för.

Men nu har kriminalpolisen i Zachary i Louisiana sagt att man även ska undersöka om det finns något samband mellan Lee och två kvinnomord som skedde där på 90-talet.

Derrick Todd Lee gjorde inget motstånd när han greps.

Han häktas idag, misstänkt för mord och grov våldtäkt.

Simone Söderhjelm