Nu jagar polisen en mordbrännare

NYHETER

Andra försöket lyckades för mordbrännaren. Sekunder innan röken slog ut från nattklubben Camel sågs en ung man fly från platsen.

– Han bar på en kofot och något slags behållare, säger ögonvittnet Lina Larsson, 23.

Polis och räddningstjänst är övertygade om att branden i nattklubben Camel Casino var anlagd. Man stöder sig på vittnesbeskrivningar, det häftiga brandförloppet – och det faktum att någon försökte bränna ned nattklubben redan dagen innan.

”Anlagd brand”

– Vi konstaterade då att den branden var anlagd. Någon hade tänt eld på en brännbar vätska, men vi hann stoppa branden från att sprida sig, säger brandingenjör Ulf Lagos.

Vittnesmålen är också stark bevisning. Kriminalkommissarie Kerstin Mälman säger att flera vittnen har givit en samstämmig berättelse.

– Det finns vissa skillnader. Men vi söker en ung man, säger hon.

Vittnet berättar

Ett av vittnena är Lina Larsson. Hon såg hela händelseförloppet och kallade på brandkåren. Mannen hon såg var i 20–25-årsåldern, hade en mörk luvtröja och alldagligt utseende. Han var inte maskerad och i handen höll han en kofot.

De nuvarande ägarna har drivit krogen i omkring ett år.

– Det är förskräckligt, hemskt. Vi förstår ingenting. Vi vet inte vem som vill göra så här mot oss, säger Abdulahad Lahdo.

Mattias Lundell