Fem ungdomar dog i bilkrasch

Ytterligare två skadades allvarligt

NYHETER

Fyra unga män och en 15-årig flicka miste livet i en svår trafikolycka väster om Sundsvall natten mot torsdagen. Ytterligare två flickor skadades allvarligt.

Klockan var tio minuter efter midnatt när en personbil med tre unga män och två flickor körde ut på E 14 vid Viskan, till synes utan att lämna företräde. Bilen blev då påkörd av en annan personbil med en ung man och en flicka i som färdades på den 110-skyltade Europavägen.

Fyra män i åldrarna 16 till 26 år omkom omedelbart, liksom en 15-årig flicka. Ytterligare två flickor skadades allvarligt.

- Bilen som blev påkörd kom från en sidoväg från en sjö med fritidshus. Där hade hållits någon sorts fest och flera ungdomar var på väg därifrån till fots eller på moped. Några av dem ska vi höra som vittnen, säger Leif Hemmingsson, informatör vid polisen i Västernorrland.

Kamrater och anhöriga

På Sundsvalls lasarett inrättades under natten en krisorganisation för att ta hand om anhöriga och bekanta till olycksoffren.

- Flera präster, ett antal kuratorer och psykologer finns på sjukhuset för att ta hand om dem som vill prata om olyckan. Det är kamrater och anhöriga som kommit hit, sade Leif Hemmingsson till TT tidigt på morgonen.

- Vår egen personal kommer också att erbjudas samtal innan de går hem, tillade han.

Kriminaltekniker undersökte under natten olycksplatsen för att fastställa olycksförloppet. Båda bilarnas förare, unga män, avled i olyckan.

Livshotande

Tillståndet för en av de två skadade efter olyckan i Viskan betecknades på torsdagsmorgonen som livshotande, enligt uppgifter från Sundsvalls sjukhus.

Det är en 14-årig flicka med skallskador, bukskador och bäckenskador. Hon fördes under natten med ambulanshelikopter till Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Den andra överlevande, en 15-årig flicka, vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus. Hon har fått skallskador och skador i bröstkorg och buk. Hennes tillstånd beskrevs som allvarligt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM