Tio döda på två dygn

Ny dödsolycka vid lunchtid i dag

NYHETER

En person dödades i en kollision i Småland vid lunchtid i dag.

Det var det tredje svåra trafikolyckan på kort tid.

Sammanlagt har nio människor dödats i trafikolyckor de senastetvå dygnen.

En död i kollision i Småland. En person omkom i en trafikolycka på länsväg 126 mellan Gottåsa och Ryd på fredagsförmiddagen. Det var en lastbil och en personbil som kolliderade, rapporterar lokala medier. Vägen blev helt blockerad under räddningsarbetet.

Tre döda i singelolycka utanför Uppsala.Tre personer omkom i en singelolycka på E4:an söder om Uppsala tidigt på fredagsmorgonen. Bilen körde i hög fart av vägen, voltade och fattade eld. Ingen av de tre i bilen hann ta sig ut. De omkomna är ännu inte identifierade.

Det är ännu inte klarlagt vad som orsakade olyckan. Men ett vittne i en bakomvarande bil berättade för polisen att det såg ut som om något hände med olycksbilen, möjligen kan den ha fått punktering eller tappat ett hjul ögonblicket innan olyckan.

Fem döda i kollision utanför Sundsvall. Fem unga dödades och två skadades när två bilar kolliderade på E14 utanför Sundsvall på torsdagskvällen. Två unga flickor överlevde krashen. Den ena vårdas för allvarliga skallskador på Universitetssjukhuset i Umeå. Den andra vårdas på sjukhuset i Sundsvall med allvarliga skall- och bukskador.

En 59-årig kvinna avled och en äldre kvinna fick allvarliga skador när deras bil på torsdagseftermiddagen enligt Hallandsposten kolliderade med en annan bil på väg 117 vid Fyllinge. I korsningen råder väjningsplikt.

Fredrik Rundkvist, TT

ARTIKELN HANDLAR OM