De fick sparken - med ett sms

2 400 anställda chockades av meddelandet i telefonen

1 av 3 | Foto: SKY NEWS
CHOCKADE OCH FÖRTVIVLADE När de anställda kom till jobbet blev de stoppade av vakter. Det stora försäkringsbolaget hade gått i konkurs och personalen fick inte hämta ens sina personliga tillhörigheter.
NYHETER

LONDON

Du får sparken.

Det meddelandet fick Maritza Stefanelli på Accident group - via sms.

Sammanlagt blev

2 400 av med sina jobb.

- De sa att det var olyckligt. Jag kan inte betala mina räkningar den här månaden. Det kan man säga är olyckligt, säger en ledsen, sparkad anställd till ITV.

Ett av Storbritanniens största försäkringsbolag inom personskadebranschen, Accident Group, har sparkat 2 400 anställda - många via sms.

Fick ett sms

All personal som hade en jobbmobil fick reda på det via textmeddelande. Resten fick reda på det på ett stormöte.

Först kom ett meddelande som sa att "det är olyckligt men ingen lön kommer att betalas ut".

De anställda blev tillsagda att titta i sin e-post efter besked om sin lön.

Får ingen lön

Ett fåtal anställda skulle få vara kvar för att slutföra de uppgifter som företaget åtagit sig. Och de kanske skulle få sin lön. De andra skulle inte ens få pengarna de tjänat in.

Lite senare under dagen kom ett andra textmeddelande. De anställda skulle ringa ett nummer för att få veta mer om nedläggningen av företaget och om sina löner.

När de ringde numret kom de fram till en telefonsvarare som sa:

- Alla som får fortsätta jobba har blivit kontaktade. Om du inte blivit kontaktad så har du fått sparken. Och ingen lön kommer att betalas ut.

Säkerhetsvakter

Enligt BBC hindrade säkerhetsvakterna personalen från att ta med sig sina personliga tillhörigheter från kontorsbyggnaden efter stormötet.

- De kom in och sa att administratorer har tagit över. Några av oss har jobb och det kommer att skickas ut brev på posten. Det var upprört därinne, säger en kvinnlig anställd som var med på mötet.

Företagets idé

Företaget tar hand om personskadeärenden. Om en person skadas kan han eller hon ta ut en försäkring efter skadan har skett.

Kunderna behöver bara betala de rätt höga försäkringsavgifterna till företaget om de vinner sitt mål och får ersättning för sina skador. Annars behöver de inte betala någonting alls.

Förra året gick företaget med en vinst på 231 miljoner kronor.

Nu har Accident Group plötsligt försatt sig självt i konkurs.

Ulrika Häggroth