30 sekunder om...

män som gråter på bio

NYHETER

En ny undersökning har presenterats i kategorin ”hoppas de inte la ner för mycket pengar på att få fram resultaten”. Dels för att den visar en självklarhet – män gråter på bio och dels för att det är något skumt med den.

Den brittiska filmtidningen Empire har listat de 50 mest berörande ögonblicken för män i filmhistorien. På plats sex ligger scenen där Bambis mamma dör, ögonblicket när Pinocchio blir en pojke finns också med.

Överhuvudtaget verkar det vara lättare att placera sig på listan om man heter Gandalf eller E.T, riktiga människor undanbedes. Och kollar man på plats 10, där gylfscenen från ”Den där Mary” återfinns blir det riktigt märkligt. Okej för att killar är rädda om familjelyckan, men att det skulle röra dem till tårar? Kanske har Empire bytt målgrupp sen man läste den sist? Från folk som är intresserade av film till folk som har en relativ verklighetsuppfattning? Nästa lista kan bli ”Scener som ger oss tarmvred av skrattkramp”, toppad av avskedsscenen i ”Casablanca”. Fast i och för sig, om träiga paret Jenny och Benny from the Block gör allvar av sitt hot att göra en remake av den, kanske just det kommer att inträffa.