Sjung om studentens lyckliga dagar

NYHETER

Med mössan på svaj skrålar årets nybakade studenter ut på gator och torg för att fira den avslutade skolgången.

Men vad kommer sen? I låten Lyssna på Gert ger radioprofilen Gert Fylking och schlagerstjärnan Jill Johnsson dagens ungdom sina råd och tips för en lyckad framtid.

Bromsa aldrig i uppförsbackar, läs inte veckotidningar, skryt aldrig om dina framgångar och framför allt - lyssna till ditt hjärta. Det är några av Fylkings och Johnssons klingande uppmaningar.

Låten bygger på ett rektorstal till avgångsklasser som först publicerades i den amerikanska tidningen Chicago Tribune och sedan musiksatts och arrangerats av Baz Luhrman. Radiostationen Rix FM har gjort en egen översättning av låten och spelat in den som en duett mellan Gert Fylking och Jill Johnsson.

- Det är en fantastiskt bra text, det är ett bra tillfälle, skolorna slutar nu och det är kul att kunna leverera ett bra budskap, säger Gert Fylking om varför han valt att spela in låten.

Jill Johnsson var ett självklart val som duettpartner.

- Jill är bäst, och då menar jag världsbäst, säger Fylking.

Låten premiärspelades i radio på torsdagen lagom till årets mesta studentdag, fredagen den 6 juni, och Fylking berättar att han redan fått flera positiva reaktioner från lyssnare.

Hans egna råd till avgångsstudenterna är att alltid tänka på morgondagen och att inför sina vänner kunna stå för vad man gjorde under gårdagen.

- Jag följer Gerts råd, lyssna på Gert. Och så vill jag önska alla studenter en lycklig sommar, säger Jill Johnsson i en avslutande uppmaning.

Hör Gert Fylking och Jill Johnsson sjunga

Åsa Asplid