Kaos efter jordskred i Åre

NYHETER

ÖSTERSUND

Långvarigt oväder med regn och kraftig vind orsakade vid 19-tiden på torsdagskvällen ett katastroflarm i jämtländska Åre.

-Det har inträffat ett ras i Susabäcken, mellan Fjällgården och Årestrand, säger Patrik Filén, vakthavande befäl vid polisen i Östersund, för TT.

Vattnet steg till extrema nivåer. Både vägar och järnväg står under vatten, berättar Länstidningen och Östersunds-Posten. I centrala Åre har jordmassorna lagt sig över järnvägskorsningen och delar av Sankt Olofsvägen är avspärrade. Larmcentralen lyckades stoppa tåget Nabopendeln innan den kom till Åre.

-Ett antal entreprenörer, med bland annat schaktmaskiner och dumprar, arbetar nu med att få undan jordmassorna. Läget har dock förbättrats under kvällen eftersom regnet har avtagit. Vi har inte fått några rapporter om att det finns någon fara för människor, men vissa hus kan löpa risk att få vattenskador, berättar Patrik Filén.

Ögonvittnet berättar för Östersund-Posten att Stationsvägen i Åre helt står under vatten och flera lyktstolpar efter vägarna har ramlat ner på grund av trycket.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM