Knivhögg sin arbetskamrat

35-åringen fick inte fortsätta på sitt arbete - bröt samman

NYHETER

KALMAR

När han inte fick fortsätta på arbetet brast det för mannen.

I går knivhögg 35-åringen en 48-årig arbetskamrat i ryggen.

- Han har mått riktigt dålig den senaste tiden, säger gärningsmannens hustru.

35-åringen har under de senaste sex månader arbetat på ett företag i Kalmar som fungerar som en sluss för arbetshandikappade.

Men för två veckor sedan upphörde hans anställning. Det klarade inte mannen.

I går vid lunchtid smög 35-åringen in på arbetsplatsen. I ett omklädningsrum stötte han på 48-åringen och knivhögg honom i ryggen.

- Attacken var helt oprovocerad. Direkt efteråt kom han ut till oss andra som satt och åt lunch. Han berättade vad som hänt och bad oss ringa polisen, säger Kjell Sjöstedt, vd på företaget.

Togs till psykakuten

Den skadade mannen fördes till sjukhus där han nu vårdas för mindre allvarliga skador.

35-åringen väntade stillsamt på polisen och anhölls senare misstänkt för försök till mord. Efter förhör fördes han till psykakuten.

- Han är inte tidigare känd av polisen. Mer än så vill jag inte säga just nu, säger Conny Gunnarsson, operativ chef på kriminalavdelningen vid polisen i Kalmar.

Mannens psykiska hälsa har försämrats betydligt under den senaste tiden.

- Det handlar om en psykiskt sjuk man, vars problem bara har blivit värre och värre den senaste tiden, säger Kjell Sjöstedt.

"Ett rop på hjälp"

- Vi har försökt få honom att söka vård på egen hand, men det har inte gått. Jag tror att han kände själv att det inte fungerade längre och att det här var ett rop på hjälp.

- Det är hemskt att det ska behöva gå så här långt innan myndigheterna kan göra något. Det var bara tur att mannen han attackerade inte blev värre skadad.

35-åringen är gift och har tre barn.

- Han skulle gå ut och posta ett brev, men han kom aldrig tillbaka. Några timmar senare kom polisen och berättade vad som hade hänt. Han har mått väldigt dåligt den senaste tiden, säger hans hustru.

Hon berättar att problemen blev värre efter att han slutade på företaget och att han under den senaste tiden varken har kunnat äta eller dricka.

Stolt på jobbet

- Han har varit väldigt ledsen och gråtit otroligt mycket. För att kunna sova har han tagit de här, fortsätter hon och pekar på en burk med sömnmedel.

Grannarna bekräftar att han har sett deprimerad ut de senaste dagarna.

- När han jobbade var han på bra humör och berättade stolt vad han gjorde. Men när jag träffade honom för någon dag sedan såg han ut att vara ledsen och nere, säger en av grannarna.

Nils Olauson