Aftonbladet.se bäst i Sverige

NYHETER

Aftonbladet.se blev bästa tidningssajt när Internetworld presenterade topp 100-listan över Sveriges bästa webbsajter.

Dessutom ansågs vi vara snabbaste förmedlaren av nyheter.

Foto: JOHANNA PETTERSSON
Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se, är nöjd med att satsningen på att bli snabbare och bättre på nyheter har gett resultat.

- Det är extra roligt eftersom vi under våren just har satsat på att bli snabbare och bättre på nyheter, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se.

Aftonbladet.se hamnade på femte plats när Internetworld för sjunde året i rad presenterade Topp 100-listan över Sveriges bästa webbsajter.

- Nu har vi en bekräftelse på att vi är överlägset bäst och snabbast, säger Kalle Jungkvist.

Aftonbladet är snabbast

I juryns motiveringen står bland annat att "Ingen är snabbare med de senaste nyheterna. Men sajten har fler styrkor än så. Dynamiken och uppfinningsrikedomen är påtaglig, läsarna interagerar genom enkäter och diskussioner och nya tjänster tillkommer ständigt. Med succésatsningen Viktklubben visar man också att det går att ta betalt på nätet - bara man har en tillräckligt attraktiv produkt".

- Under hösten kommer vi att satsa på att ta fram fler tjänster som vi kan ta betalt för. Viktklubben är bara början, säger Kalle Jungkvist.

Tidigare år har aftonbladet.se placerat sig på 5:e plats (2002), 2:a plats (2001), 3:e plats (1999), 1:a plats (1998) och 2:a plats (1997).

Juryns motivering:

Lena Karlsson, Åsa Asplid