Misstänkt flickmördare försökte ta sitt liv

Ian Huntley, 29, är åtalad för morden på 10-åriga Holly och Jessica

1 av 2 | Foto: AP
Holly Wells och Jessica Chapman försvann i augusti förra året.
NYHETER

Storbritannien skakades när 10-åringarna Holly och Jessica rövades bort och mördades.

Nu ligger misstänkte flickmördaren Ian Huntley, 29, i koma.

Han försökte begå självmord i sin cell.

Holly Wells och Jessica Chapman försvinnande är ett av de mest uppmärksammade fallen i brittisk kriminalhistoria. Det två veckor långa sökandet, som inleddes den 4 augusti i fjol, engagerade hela landet i jakten.

Beckham deras idol

Flickornas idol – fotbollsstjärnan David Beckham – vädjade via media, en tidning utlovade miljonbelopp för tips och tv-bolag sände timmar i sträck från deras hemstad Soham. Efter två veckor befarades de värsta farhågorna – flickorna hittades i ett dike nära Lakenheath i Suffolk.

Polisen riktades snabbt misstakarna mot Ian Huntley och hans flickvän Maxine Carr. Han var vaktmästare på Holly och Jessicas skola och hon var tidigare deras lärarvikarie. Nu misstänks han ha kidnappat och mördat dem, medan hon misstänks för skyddande av brottsling.

Förberedande förhandling

Rättegången hålls i oktober, men vid en förberedande rättsförhandling i april nekade de två till nästan alla anklagelser. Huntley erkände endast att han försökt förhindra polisutredningen.

Myndigheterna har sedan dess fruktat att Ian Huntley skulle försöka ta sitt liv och han har stått under specialbevakning i fängelset.

Överdos

Nu rapporterar brittiska BBC att Huntley under måndagsnatten fördes från fängelset Woodhill till Milton Keynes-sjukhuset. En talesman bekräftar att det rör sig om ”en incident med allvarligt självskadande”.

En fångvaktare såg Huntley drabbas av ett anfall och det finns misstankar om att han försökte ta sitt liv med en överdos. En källa som talat med BBC:s källor säger att Ian Huntley mått mycket dåligt den senaste tiden och att han medicinerats för depression.

Mattias Lundell