Hittade människofot i sin koloniträdgård

Nyblivne ägaren upptäckte nedgrävda likdelar när han satte spaden i jorden

Foto: PATRICK PERSSON
Människoresterna var förpackade i plast, låg väl nedgrävda och kroppsdelarna beräknas ha legat i marken i något år.
NYHETER

Polisen i Malmö utreder ett misstänkt styckmord.

I dag grävdes flera paket – innehållande kroppsdelar – fram vid en kolonilott.

Likdelarna hittades av lottens nye ägare.

Ägaren i 40-årsåldern köpte sin stuga och lott i koloniområdet Östra Sommarstaden i nordöstra Malmö för en månad sedan. På tisdagen tänkte han åtgärda det krånglande vattnet.

När ägaren började gräva gjorde han ett makabert fynd. I jorden låg en människofot och han kontaktade polisen.

Tekniker kallades till platsen och under eftermiddagen och kvällen grävdes tomten metodiskt upp. Paket efter paket togs upp och fördes till rättsmedicinsk undersökning.

Rättsläkare på plats

Rättsläkare fanns på plats under dagen, men för att säkra undersökningen sparades jord kring paketen och de öppnades inte. Därför vet polisen ännu lite om kroppen.

– Vi har hittat en kropp, nedpackad i plast på en kolonilott. Det är utgångspunkten. Den rättsmedicinska undersökningen görs i morgon och förhoppningsvis får vi fler svar då, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid Skånepolisen.

Identiteten är avgörande och polisen kommer att arbeta för att så snabbt som möjligt få svar på den frågan. De uppgifter man får in från den rättsmedicinska avdelningen i Lund kommer först av allt att jämföras med uppgifter om försvunna personer.

– Det är en bra utgångspunkt i sådana här sammanhang. Vi behöver får fram ett kön och tänkbar ålder. Annars är det ett ganska stort material att gå igenom, säger Lars Förstell.

Brottsrubriceringen mord

Människoresterna var förpackade i plast, låg väl nedgrävda och kroppsdelarna beräknas ha legat i marken i något års tid. Mängden motsvarar en person och det finns inga misstankar om att det kan handla om flera offer. Polisen är i övrigt förtegen om sina misstankar, men enligt uppgift till aftonbladet.se är brottsrubriceringen mord.

Samtidigt som polisen jagar offrets identitet forstätter utredningen på annat håll. Utredarna har börjat kartlägga de tidigare ägarna till kolonilotten.

– Det finns inga misstankar mot de tidigare ägare som vi känner till, säger Lars Förstell.

Han säger också att ingen av dem har haft någon kontakt med polisen.

Mattias Lundell