Polisen: Styckade kroppen var en man

Två säckar med delar granskas

NYHETER

MALMÖ/STOCKHOLM

Rättsläkare i Lund kunde i förmiddag slå fast att det var en manskropp som i går kväll hittades nedgrävd på en kolonilott.

Nu söker Malmöpolisen identiteten på den styckade mannen.

Den 40-åriga småbarnspappan skulle åtgärda ett stopp i avloppet på sin kolonilott. När han började gräva på sin lott gjorde han det makabra fyndet. I jorden hittade han en fot.

Foten var enligt uppgift inte så stor och grannar säger att han drog slutsatsen att det handlade om en kvinna. Polisens tekniker inledde snabbt sin undersökning.

Bit efter bit frilade man de plastförpackade delarna. Men jord spardes kring dem och inget av paketen öppnades. Sammantaget blev det två säckar med likdelar.

På en presskonferens på onsdagsförmiddagen berättade polisens spaningsledare Tony Pallon att innehållet i plastsäckarna undersöks på rättsläkarstationen i Lund. Då kvarstod osäkerheten om det handlade om en man eller kvinna – och om hela kroppen återfunnits.

Men vid lunchtid på onsdagen kunde Lars Förstell, informationsdirektör vid Malmöpolisen, bekräfta för aftonbladet.se att det var en manskropp som hittades.

Ingen misstänkt för brottet

Polisen har ingen misstänkt och inga särskilda ledtrådar att gå på. Man hör nu koloniägaren som hittade plastsäckarna. Man hör också den tidigare ägaren för att kartlägga vilka personer som haft tillgång till stugan på kolonilotten.

Varken den tidigare eller den nuvarande ägaren är misstänkta för brott.

Den tidigare ägaren byggde stugan på kolonilotten 1994. Han har själv inte varit mycket vid kolonilotten de senaste tre åren. Istället har han hyrt och lånat ut den till vänner och släktingar.

Låg på en meters djup

Plastsäckarna låg nergrävda på en meters djup där stugans avlopp gick ut. Polisen tror att säckarna grävdes ner för ett till två år sedan eftersom det växte gräs ovanpå platsen.

Stugan ligger i ett koloniområde i Östra Malmö.

Nästa, viktiga steg för polisen få fram identiteten på den styckade mannen. Den rättsmedicinska undersökningen fortsätter och polisen kommer att jämföra alla uppgifter man får fram med de uppgifter man har om försvunna män.

Läs också:

Malin Ekmark, Mattias Lundell, Pelle Tagesson