"Jag skakade ihela kroppen"

Daniel hittade den styckade mannen i koloniträdgården

NYHETER

MALMÖ

Han har varken ätit eller sovit sedan han gjorde fyndet.

- Om och om igen kan jag se hur foten ramlade ur plastpåsen, säger han.

Nu känner familjen obehag för att återvända till kolonistugan.

Foto: HÅKAN RÖJDER
BERÄTTAR OM CHOCKFYNDET Aftonbladets Pelle Tagesson samtalar med småbarnspappan Daniel som hittade den styckade manskroppen i sin koloniträdgård. Daniel mår i dag mycket dåligt. "Jag har varken kunnat äta eller sova sedan jag hittade foten. Och min fru mår ännu sämre."

Mannen vill vara anonym. Vi kallar honom Daniel. Han är pappa till en treårig son, hustrun är gravid. Familjen bor i lägenhet.

- Vi ville ha en koloni för barnens skull, säger Daniel. Där de kan leka i trädgården. Vi ville ha någonstans att tillbringa vår fritid.

Den 25 april köpte han kolonin på Östra Sommarstaden i Malmö.

- Jag har arbetat där nästan dag och natt sedan dess, säger han. Jag har byggt nytt uterum och håller på med ett förråd. Jag och min fru har jobbat hårt med trädgården. Hittills har kolonin kostat oss 130 000 kronor.

Såg svart plastpåse

Avloppet har varit ett stort problem. När de spolat vatten i köket har avloppet trängt upp i badrummets golvbrunn. I förrgår tog Daniel dit en firma för att få felet avhjälpt.

- De uppmanade mig att gräva fram stenkistan där vattnet går ut, berättar han. De trodde den kanske var full.

Marken var så hård att Daniel var tvungen att köpa en hacka. Där fanns också gott om rötter. Sakta men säkert grävde han sig ner till 90 centimeters djup. Hålet blev en dryg meter i diameter.

- I kanten på hålet stack en flik av en svart påse fram, berättar han. Jag ryckte och drog i den men den satt fast.

"Det luktade hemskt"

Då tog han sin lilla planteringsspade och högg hål i plasten.

- Då föll foten ut! Och det luktade hemskt.

- Foten var liten, jag tänkte att det måste vara en kvinna. Det hade gått hål på strumpan när jag hackade. Det var en tjock mörkblå strumpa, jag hann tänka att det måste varit vinter när hon dog. Huden var alldeles vit.

Daniel berättar att han skakade i hela kroppen.

- Foten satt fast vid ett ben som försvann in i jordväggen.

"Det känns hemskt"

Han tog sig snabbt ur hålet.

- Jag sprang i väg och ropade åt mina grannar: "Hjälp, jag har hittat en död människa i min trädgård!" De trodde jag skojade.

Knappt en kvart senare var den första polispatrullen på plats. Området spärrades av. Länskrim, tekniker och rättsläkare kom till platsen. På kvällen började man gräva fram resten av plasten. Det visade sig vara två svarta sopsäckar - med en styckad manskropp i.

- Det känns så hemskt, säger Daniel. Här skulle vi vara tillsammans, ha det fint och trivas. Nu tror jag inte vi kommer att behålla kolonin. Minnet av det som hände kommer ju alltid att finnas kvar.

"Min fru svimmade"

Dessutom misstänker han att mannen mördats och styckats inne i stugan.

- När vi flyttade hit var golvet i badrummet uppbrutet. Plastmattorna var borttagna. Säljaren sa att en kamrat till honom som bott här hade tänkt renovera badrummet. Nu är det lätt att tro att det finns andra orsaker.

Mattorna och det andra materialet hade slängts.

Daniel skakar på huvudet. Han mår inte bra.

- Jag har varken kunnat äta eller sova sedan jag hittade foten, säger han. Sömntabletter hjälper inte.

- Min fru mår ännu sämre. Idag svimmade hon på busshållplatsen. Hela den här historien är bara förskräcklig.

Aftonbladet igår:

Pelle Tagesson