Polisen sätter in likhundar

Kolonilotten åter avspärrad i utredningen av styckmordet i Malmö

NYHETER

Malmöpolisen fortsatte i dag sökandet efter bevis på kolonilotten.

Polisen misstänker att det är där mannen mördats och styckats.

– I nästa vecka får vi hit likhundar för att kunna säkerställa detta, säger Lars Förstell, informationsdirektör vid Skånepolisen.

Den rättsmedicinska undersökningen har inte kunnat fastslå en dödsorsak för den spenslige, mörkhårig, kortväxte mannen i 25-45-årsåldern och sydeuropeiskt utseende som hittades styckad och nedgrävd på kolonilotten.

– Ärendet är 1-2 år gammalt, men under gynnsamma förhållanden kan det finnas spår kvar, säger Kjell Henriksson, chef för Malmöpolisens tekniska rotel, till TT.

Försöker fastställa identiteten

I dag spärrades tomten av ännu en gång och nya undersökningar genomfördes. Polisen vill dock inte kommentera om några fynd har gjorts.

Samtidigt försöker polisen hitta offrets identitet. Rättsläkaren försöker ta fingeravtryck från kroppen, men det har visat sig vara svårt. I stället har man – utan resultat – gått igenom alla saknade personer som försvunnit de senaste tre åren.

– Vi har i princip tre möjligheter att identifiera mannen. Via eventuella fingeravtryck i polisens brottsregister, via anmälda försvunna personer eller via Migrationsverket om han har fått uppehållstillstånd i landet, säger Tony Pallon, kriminalkommissarie vid länskriminalen i Skåne, till TT.

Svenska etiketter på kläderna

I de nedgrävda säckarna hittades mannens kläder, som har svenska etiketter, men varken papper eller smycken. Lars Förstell bekräftar att ytterligare föremål hittades i sopsäckarna, men vill inte säga vad det handlar om.

Tony Pallon säger dock till TT:

– Men det handlar inte om något mordvapen och inte om något som kan ha använts för att stycka kroppen.

Brottet är än så länge rubricerat som mord, även om det bortsett från själva styckningen inte finns några synliga skador på kroppen. Polisen misstänker att mannen mördats och styckats på kolonilotten.

För att få det bekräftat kommer man i nästa vecka att ta hjälp av liksökhundar.

– Vi får se om de indikerar någon annan plats än där den var nedgrävd. I så fall styrker det tankarna att det har skett någonting på platsen, säger Lars Förstell.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM