En död i israeliska robotattacker i Gaza

Helikoptrar besköt bil - 32 skadade

En person dödades och flera skadades när israeliska helikoptrar attackerade en bil med raketer i det ockuperade Gazaområdet på fredagskvällen. Bilen befann sig på en gata full med folk på väg till en moské när attacken utfördes
NYHETER

Sent på kvällen gick israeliska helikoptrar ännu en gång till anfall i staden Gaza, sade vittnen till Reuters och AFP.

Tidigare på fredagskvällen avfyrade attackhelikoptrar minst tre robotar mot en bil i Gaza. En palestinier dog och 32 skadades rapporterar nyhetsbyrån AP.

Tio av de skadade uppgavs vara barn. För tre av de skadade är tillståndet kritiskt.

Samtidigt rapporterade dock den israeliska militärradion att försvarsminister Shaul Mofaz sagt att Israel är berett att med mycket kort varsel lämna över säkerheten i Gazaremsan till Palestinska myndigheten. Kontrollen över Gazaremsan är tänkt att överlämnas till Palestinska myndigheten, sedan Egypten pressat den palestinske presidenten Yasser Arafat till säkerhetsgarantier, uppger militärradion med hänvisning till högt uppsatta källor i Jerusalem.

Robotattack mot bil

Israeliska attackhelikoptrar avfyrade på fredagen minst tre robotar mot en bil i Gaza. En palestinier dog och 32 skadades rapporterar nyhetsbyrån AP.

Tio av de skadade uppgavs vara barn. För tre av de skadade är tillståndet kritiskt.

En israelisk tv-kanal uppger att attacken riktade sig mot en bil med palestinier som tidigare under dagen avfyrat raketer mot israeliska mål. Bilen befann sig på en gata full med folk på väg till en moské när attacken utfördes.

Fyra personer i bilen

Fyra personer, däribland den döde, befann sig i bilen. Hamas bekräftade på fredagskvällen att en av deras medlemmar dödades vid attacken.

De första rapporterna talade om två dödsoffer, men den siffran korrigerades senare.

Israel sköts ihjäl i Jenin

Tidigare under fredagen sköts en israel ihjäl i staden Jenin i norra Västbanken, uppger den franska nyhetsbyrån AFP. Dessutom besköts två israeliska kvinnor i en minibuss. En av kvinnorna skadades allvarligt.

Den senaste tiden har en rad självmordsattacker utförts mot israeliska mål. Israel har svarat med fem attacker liknande den i dag, riktade mot ledare för Hamas-rörelsen

Rickard Westman