Maud Olofsson: Detta är oerhört omdömeslöst

NYHETER

Maud Olofsson (c), partiledare.

- Det är oerhört omdömeslöst. Här har vi en folkhälsominister som diskuterat problemen med ökad droganvändning och så ger man sådana här signaler. Man kanske borde börja med att minska droganvändandet i regeringskansliet. Sedan är ju frågan om skattebetalarna ska betala för fri tillgång på alkohol. Jag tycker inte det och jag tror inte att någon skattebetalare tycker det.

Göran Hägglund (kd), andre vice ordförande.

- Riksdagen har uttalat att vi ska vara återhållsamma med alkohol i samband med representation. Socialministern som haft synpunkter på representation inom företagen borde hålla koll på representationen inom den egna verksamheten.

Göran Magnusson (s), riksdagsledamot och ordförande för riksdagens nykterhetsgrupp.

- Jag tycker att fri tillgång på alkohol rimmar illa med det riksdagen uttalat om återhållsamhet när det gäller alkohol.

Gunnar Hökmark (m), ordförande i konstitutionsutskottet.

- Jag förutsätter att man har skött det här rätt och följt de regler som finns för statlig representation, men om man inte har gjort det så finns det kanske anledning för KU att följa upp det här.Foto: LARS ROSENGREN

Lars Stjernkvist (s), partisekreterare.

- Grundregeln ska vara att man är väldigt försiktig och återhållsam med att servera alkohol och det har man uppenbarligen inte varit här. Fri servering är inte samma sak som att vara återhållsam.

Ulla Hoffmann (v), partiledare.

- Jag vet ingenting om det här så jag måste kolla upp det här innan jag vill kommentera det.Foto: STEFAN JERREVÅNG

Maria Wetterstrand (mp), språkrör.

- Jag känner inte till den där festen så jag kan inte heller kommentera den.

Carola Ålstig

ARTIKELN HANDLAR OM