Hans son kämpar för sitt liv

Nytt vansinnesdåd - Eddie slogs ned med brännbollsträ

Foto: Thomas Johansson
Föll i gråt. När Ibrahim Kardirsson kom till sjukhuset kände han inte igen sin son. Skadorna efter slagen med brännbollsträt var livshotande. Nu har tillståndet för Eddie, 15 år, stabiliserats något.
NYHETER

SKÖVDE

Sent på kvällen ringde Eddie, 15, sin mor från skolavslutningsfesten.

- Jag blöder, sa han med svag röst innan samtalet bröts.

En 16-årig pojke hade just slagit honom sönder och samman med ett brännbollsträ.

Eddie Kardirsson kunde trots sina skador larma sin mor från mobiltelefonen.

I går skulle Edison Kardirsson, som kallas Eddie, gått ut nian. Men i stället för att delta i avslutningsceremonin på Helenaskolan i Skövde låg han nedsövd på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Huvudet är uppsvällt. Näsan är bruten, han har skador på revbenen och ena handleden.

Ibrahim Kardirsson känner inte igen sin son.

- Jag brukar inte gråta, men när jag fick se honom på akutmottagningen kunde jag inte hålla mig, säger han till Aftonbladet.

Vansinnesdådet är ett mysterium för polisen, socialen, skolan och kamrater.

Ostraffad kille

- Det svårt att förstå hur det inträffat. Det är en lugn och skötsam ostraffad kille, säger 16-åringens advokat Therese Tsarouchas.

I torsdags gick Eddie till Karstorps fritidsområde där skolorna i Skövde traditionsenligt skulle mötas i en brännbollsturnering.

Där fanns också en 16-årig pojke som Eddie känner flyktigt. Strax före tio på kvällen gick pojken till attack med ett brännbollsträ.

- Vi vet ännu inte säkert vad den utlösande faktorn var, säger Lars Johansson, kommissarie på länskriminalen i Västra Götaland.

Eddie försökte fly springande. Men efter drygt 100 meter, i en gångtunnel, hann 16-åringen upp honom. Eddie hade inte en chans. 16-åringen slog honom i huvudet, gång på gång, med brännbollsträt.

Eddie föll ihop på marken svårt blödande. Men trots svåra skallskador lyckades han få fram mobilen och ringa sin mor.

Eddie fördes till Kärnsjukhuset i Skövde som omedelbart skickade honom vidare till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Livshotande

Eddie hade livshotande skallskador och svävade mellan liv och död. Men i går eftermiddag stabiliserades tillståndet. Korta stunder var han till och med vid medvetande.

Efter misshandeln berättade den 16-årige pojken för en fritidsledare vad han gjort. Tillsammans gick de till polisen som anhöll 16-åringen för mordförsök.

I förhören har 16-åringen erkänt att han gett Eddie ett antal slag med ett brännbollsträ. Han ska också ha berättat varför, men polisen vill inte avslöja motivet innan förhören är avslutade.

Enligt Aftonbladets källor var läget spänt mellan pojkarna. Det rörde sig inte om en djup konflikt, utan handlade snarare om att den äldre pojken under en tid retat sig på Eddie.

På lördagen hävde åklagaren anhållandet för 16-åringen. Han överlämnades i stället till de sociala myndigheterna.

Anhållandet hävdes på grund av pojkens låga ålder. I stället för att sitta på häktet under utredningen, tas han nu omhand av de sociala myndigheterna.

Jens Kärrman, Gunnar Svensson, TT