Ulrika gifter sig på födelsedagen

Foto: TOMMY MARDELL
DATUM SPIKAT Ulrika Jonsson och hennes blivande make Lance Gerrard-Wright på Gröna Lund tidigare i år. Nu är det klart att paret gifter sig i augusti. Fågelbro värdshus tros bli platsen för bröllopsfesten.
NYHETER

LONDON

Delar av Ulrika Jonssons egendom på Värmdö har brunnit ned.

Men hon kanske kan trösta sig med ett bröllop.

Den 16 augusti – på sin egen födelsedag – gifter hon sig i Sverige.

Ulrika Jonssons bröllop har omgivits av hysch-hysch. Att hon ska gifta sig i Sverige och på Värmdö har varit klart ett tag. Nu är datumet spikat. Det blir den 16 augusti, samma dag som Ulrika Jonsson fyller 36 år. Den blivande maken, Lance Gerrard-Wright, blir lika gammal en dryg månad senare.

Paret sägs ha bokat Fågelbro värdshus den 15 och 16 augusti och där kommer sannolikt de flesta gästerna att bo, kanske till och med fler än planerat eftersom ett av gästhusen vid Ulrika Jonssons nyinköpta hus delvis brann ned häromdagen.

Paret har ansökt om hindersprövning och Ulrika Jonsson har bett om en skyndsam handläggning av ärendet.

Upprörd

Aftonbladet talade med Ulrika Jonsson i går men hon ville inte kommentera varken brand eller bröllop.

Mamma Gun Brodie säger.

– Ja, det är klart att Ulrika är upprörd över branden, säger hon.

Påverkar det bröllopet?

- Jag kan nog inte berätta något om det, säger Gun Brodie.

I går hade Ulrika Jonsson ännu inte bokat Värmdö kyrka, så bröllopet kan hållas i de pittoreska kyrkorna på Ingarö eller Djurö i stället.

Ceremonin kan även hållas vid Ulrika Jonssons hus, en plats som hon kallats ”mitt paradis”.

Intim tillställning

Det ska bli ett – i sammanhanget – relativt intimt bröllop. Bland de 50-talet gästerna finns förstås Ulrika Jonssons mamma och styvfar, hennes syskon och ett antal svenska vänner och släktingar.

Det finns uppgifter om att några av rummen på Fågelbro värdshus är bokade hela veckan före lördag den 16 augusti.

Ulrikas väninnor ska komma tidigare för att dra med henne ut på en riktig möhippa i Stockholm.

Från England kommer troligtvis Vic Reeves och Bob Mortimer, Ulrikas programledarkollegor i ”Shooting Stars”, en skruvad frågelek. Möjligen kan en annan engelsk superkändis vara gäst, Angus Deyton. Han var programledare i den brittiska motsvarigheten till ”Snacka om nyheter” men tvingades sluta då han avslöjades i en knark- och sexskandal.

Den brittiske armémajoren Lance Gerrard-Wright och Ulrika Jonsson träffades i ett tv-program hon ledde. Ungkarlen Lance skulle paras ihop med någon av 15 intresserade damer. Lance valde programledaren.

I går:

Leif Kasvi