Styckade mannen inte i register

Polisen har ännu inte kunnat identifiera kroppen

NYHETER

Den man som hittades nedgrävd och styckad i en koloniträdgård i nordöstra Malmö förra veckan finns varken med i brottsregistret eller i Migrationsverkets register.

Under helgen har Skånepolisens tekniska rotel arbetat med att köra den mördade mannens fingeravtryck mot Rikspolisstyrelsens centralregister och Migrationsverkets register. Men sökandet har varit resultatlöst.

Finns inte i register

I fredags lyckades polisen få fram fingeravtryck genom att göra avgjutningar av två av den avlidnes fingrar. Förhoppningar fanns då om ett genombrott i utredningen.

- De fingeravtryck vi lyckats säkra är mycket bra. Det är ingen tvekan om att det går att identifiera utifrån dem. Men nu har sökandet pågått så länge att man kan fastslå att mannens fingeravtryck helt enkelt inte finns med i registerna, säger Kjell Henriksson, chef för Skånepolisens tekniska rotel.

Ytterligare en sökning kommer att göras i ett register som innehåller tandstatus på försvunna personer i landet.

- Vi kommer nu att kontakta Interpol för att få hjälp att köra fingeravtrycken i internationella register. I övrigt fortsätter spaningsarbetet, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell.

Skulle kolla avloppet

Det var i tisdags i förra veckan som en nybliven koloniägare hittade den nedgrävda kroppen. Ägaren hade något fel på sitt avlopp och började gräva på tomten. Under arbetet stötte han på en plastsäck som innehöll en människofot.

Polisen hittade senare ytterligare en nedgrävd plastsäck som innehöll fler kroppsdelar. Enligt polisen har kroppen legat nedgrävd minst ett år. Den döde tros vara mellan 20 och 45 år gammal. Styckningen har, enligt polisen, utförts på ett professionellt sätt.

TT