Mystiskt mord i Malmö

76-årig man hittades död i bostaden

NYHETER

I fredags ringde en kvinna polisen i Malmö och bad dem undersöka om något hänt hennes far – han svarade inte när hon ringde.

Dagen efter hittades 76-årigen död i sin lägenhet.

På tisdagseftermiddagen kom rättsläkarens besked – mannen har bragts om livet.

I fredags ringde den döde 76-årige mannens dotter till polisen. Kvinnan, som bor i utlandet, hade då en tid försökt nå sin far via telefon, men inte lyckats. Hon var orolig och ville att polisen skulle undersöka om något hänt mannen.

När polisen på lördagen kom till 76-åringens lägenhet var han död. Mannen var sjuklig och i lägenheten fann polisen mediciner – men inget som tydde på att något brott var begånget.

Obduktion avslöjade brott

Trots detta sändes den döde till Lund för obduktion, en rutinårgärd vid liknande dödsfall.

På tisdagseftermiddagen kom det rättsmedicinska utlåtandet.

– Undersökningen visar att mannen har utsatts för brott, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till Aftonbladet.se.

Polisen vill av spaningstekniska skäl inte berätta några detaljer om hur mannen mördats, men säger att 76-åringen troligen har bragts om livet någon gång mellan fredagen och lördagen.

Den döde var inte känd av polisen sedan tidigare. Nu försöker man kartlägga mannens sista timmar i livet.

Malmöpolisen, som sedan förra veckan utreder det uppmärksammade fallet med en styckad man som begravts i en koloniträdgård, vill betona att det inte finns något samband mellan de två brotten.

Anders Thoresson

ARTIKELN HANDLAR OM