Rättsläkaren: Mannen i Malmö blev mördad

Dödsorsaken upptäcktes vid obduktionen

NYHETER

MALMÖ

Polisen trodde först att den gamle mannen dött av naturliga orsaker.

I går upptäckte rättsläkaren att han blivit mördad.

– Det är helt klart att han bragts om livet, säger Lars Förstell vid Malmöpolisen.

I fredags kontaktades polisen av mannens dotter som förgäves försökt få tag i sin 65-åriga pappa och blivit orolig.

Hittade mannen i sängen

– I lördags tog vi oss in i lägenheten och hittade mannen död i sängen. Det fanns inga tecken på strid eller något annat som tydde på att han blivit mördad, säger Lars Förstell.

Länskriminalen i Malmö arbetade då intensivt med den styckade kroppen som låg nergrävd i ett koloniområde. En annan uppmärksammad mordutredning den senaste veckan.

Och eftersom den gamle mannen var sjuk utgick man från att han avlidit av sin sjukdom och fallet fick ingen högre prioritet.

Sent i går eftermiddag slog rättsläkaren larm. Vid obduktionen av mannens kropp hittades skador som han inte kan ha orsakat sig själv.

Lämnar efter sig två barn

Polisen vill inte avslöja hur mannen mördats. Det finns i nuläget inga spår efter någon gärningsman eller något känt motiv till brottet.

– Mannen var av iranskt ursprung, men han har bott i Sverige en längre tid och har två barn här. Det fanns ingen hotbild mot honom, säger Lars Förstell.

Ingen koppling

Enligt kommissarie Per Lidhäll som är spaningsledare i båda fallen finns det inga kopplingar mellan mordet på 65-åringen och den styckade kroppen.

– Ingenting kan uteslutas, men det skulle förvåna mig mycket om det har med varandra att göra.

Per-Ola Ohlsson