Frälsningssoldat rånmördad i Norge

83-åriga kvinnans misstänkta mördare tros vara på väg till Sverige

NYHETER

Frälsningssoldaten Annie Bergliot Olsvik, 83, hittades i lördags brutalt rånmördad i sitt hem.

Nu har polisen efterlyst två män – och fruktar att de är på väg till Sverige.

Mordet i Haugesund upprör Norge. Polisen beskriver mordet på den rörelsehindrade Annie Bergliot Olsvik som rått och brutalt.

Den 83-åriga frälsningssoldaten levde ensam i sitt barndomshem och det var en granne på väg till jobbet som uppmärksammade att hennes inbrottslarm tjöt. När polisen klev in strax efter midnatt på lördagen hittades Annie Bergliot Olsvik mördad i sin säng.

Bar ut saker ur huset

Det blev starten på en intensiv polisjakt. Undersökningen visade att kvinnans tv, video och stereo av märket Hitachi saknades och vittnen berättade att de sett två män bära ut saker ur huset. Och i dag efterlystes två män misstänkta för mordet.

- Jag kan bekräfta att vi har efterlyst två personer. Men jag vill inte kommentera kopplingen till mordet eller om det finns ett beslut på att de ska gripas, säger Trond Jarle Bachmann, vid polisen, till norska TV2 Nettavisen.

De har efterlysts med namn och bild i polisens system och utredarna fruktar, enligt Nettavisens källor, att männen ska fly till Sverige och vidare ut i Europa. Polisen vill dock inte kommentera uppgifterna närmare, av rädsla att det ska försvåra utredningen.

Andra mordet på rörelsehindrad

Tidningen uppger att polisen kom männen på spåren efter en husrannsakan mot en flyktingförläggning i Haugesund. En person ska dessutom ha tagits till förhör.

Mordet på Annie Bergliot Olsvik är det andra mot en rörelsehindrad person på kort tid. Norsk polis utreder också ett mord på 59-årig man i Åsane utanför Bergen, som förra veckan hittades död i sin lägenhet.

Mattias Lundell