Systrar kidnappades – såldes till sexköpare

17- och 13-åriga flickor från Ukraina utnyttjades i Sverige

NYHETER

De två ukrainska systrarna, 17 och 13 år gamla, berättade i förhör att de kidnappats till Sverige och utnyttjats sexuellt.

Men den yngre systern rymde.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp.

Polisen ser mycket allvarligt på flickans försvinnande. Ärendet har stor prioritet och en grupp erfarna utredare har kopplats in.

Flickan och hennes storasyster togs till Sverige någon gång det senaste året. Men polisen kom först i kontakt med dem i maj då flickorna greps för ett snatteri i Fittja.

Polisen är mycket förtegen om vad som framkom i samband med förhöret. Men bekräftar att man omedlebart fattade misstankar om att de fallit offer för traffickingverksamhet.

Mindre krets misstänkta

Misstanken är att flickorna tagits till Sverige och att de sålts till sexköpare på en plats söder om Stockholm. Polisen har redan kunnat ringa in en mindre krets misstänkta, men ingen av dem har ännu anhållits.

- Vi misstänker att man har organiserat detta och sålt de här flickorna, säger en utredare.

Efter förhören togs systrarna omhand av myndigheterna. Men 13-åringen rymde och polisens eftersökning har varit resultatlös.

Polisen fruktar att hon kan ha råkat illa ut. Men vet att sexhandlarna är intresserade av att få tag på systrarna och vädjar nu till allmänheten om tips om 13-åringen.

Den 13-åriga flickan är 160 cm lång, smal, gröna ögon, långt mörkt hår med inslag av gamla slingor. När hon försvann bar hon ett blått hårband.

- Vi är mycket angelägna om att hittar den här flickan.

Mattias Lundell