Lugn midsommar i regn och kyla

Brott, polisutryckningar, trafik och väder på midsommarafton

NYHETER

Norra Sverige

Brott och polis:

Två män i 25-årsåldern häktades på fredagen, misstänkta för våldtäkt respektive medhjälp till våldtäkt på en ung kvinna. Händelsen inträffade natten mot fredag på Byske campingplats nere vid havsbadet.

Männen greps vid fyra-tiden i går morse.

En kvinna i Nordmaling blev misshandlad av sin sambo och flydde in på toaletten där hon barrikaderade och tillkallade polis. Misshandeln skedde tidigt i går morse.

Trafik:

En personbil och en husbil kolliderade vid 10.30-tiden, en person skadades och fördes till sjukhus.

En liten björnunge hamnade mitt i midsommartrafiken på E 4:an nära Kalix i går morse. Trafikinformation sändes ut och jaktbevakare åkte till platsen för att undvika en olycka.

Två personer skadades i en singelolycka vid Hallviken söder om Strömsund eftermiddagen och fick föras med ambulanshelikoter till Östersund.

Ströms vattudal, norr om Strömsund, vid midnatt. Piloten omkom.

Väder:

Regn och mulet i södra, mellersta och stora delar av norra Norrland.

Stockholmsområdet

Brott och polis:

Två män, efterlysta av Interpol för mord i Norge, greps i går eftermiddags i närheten av Åhléns city i centrala Stockholm. En norrman kände igen de båda och stoppade en polispatrull som ingrep.

En 20-årig man knivskars svårt i går kväll på Värmdö. Gärningsmannen, som i natt var på fri fot, högg 20-åringen över bröstet med en mattkniv under en privatfest på Bullandö. Offrets tillstånd betcknas som allvarligt.

Trafik:

Två personer skadades lindrigt i trafikolycka på E 4:an i höjd med Kungens kurva mellan Vårby backe och Skärholmen i går kväll. Fyra bilar var inblandade i olyckan. De skadade fördes till Huddinge Universitetssjukhus och Södersjukhuset.

Väder:

Mulet och tilltagande regn framåt eftermiddagen och kvällen. Maxtemperaturer på 12–15 grader.

Mellansverige

Brott och polis:

En äldre man rånades av några ungdomar i Enköping på eftermiddagen. Mannen fick föras till sjukhus.

Ett 40-tal ungdomar blev stökiga när de nekades inträde på campingen vid Harge vid Vättern. Många av dem körde enligt polisen i Örebro bil i onyktert tillstånd.

Trafik:

Två personer skadades när två personbilar kolliderade vid Vallkorset utanför Katrineholm strax efter lunch.

Två unga män i en bil körde in i ett träd vid Gärstad utanför Linköping i en singelolycka vid 20-tiden.

Fyra personer skadades när två personbilar kolliderade på länsväg 507 vid 18-tiden i Åtorp i Örebrotrakten.

Väder:

Växlande molnighet och 16–18 grader. Tidvis sol i delar av Värmland. Fallande temperaturer och regnskurar.

Västsverige

Brott och polis:

En ung kvinna våldtogs natten mot fredag på Karlstorps camping i Tylösand. Våldtäkten skedde i ett tält och anmäldes till polisen vid halv två-tiden. Gärningsmannen är okänd.

Sjöräddningen kämpade för att hjälpa tre män i sjönöd utanför Mellbystrand i går eftermiddag. Männen förlorade kontrollen över sin motorbåt 200 meter från land i det hårda vädret. Det blåste 17 sekundmeter. Efter cirka en timme drev båten i land.

Trafik:

En 16-årig pojke omkom i en singelolycka utanför Bengtsfors. I bilen satt också två andra ungdomar. De körde i hög fart av vägen. En15-årig flicka bröt armen. En 16-åring skadades allvarligt.

Tre personer skadades allvarligt när två bilar krockade vid Björsared utanför Göteborg i går. Olyckan inträffade vid 22.30-tiden och sent i går kväll hade polisen ännu inte några uppgifter om orsaken. De tre skadade vårdas på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

En allvarlig singelolycka med en epa-traktor inträffade vid 01.30-tiden i natt i Ljungskile. Hur många som skadats är inte känt.

Väder:

Maxtempretatur runt 18 grader. Mestadels uppehåll och tidvis sol i Göteborg, Dalsland och Bohuslän.

Sydsverige

Brott och polis:

En 47-årig man sköt sin svärfar i benet med ett hagelgevär i Stockaryd utanför Sävsjö i går kväll. Han blödde kraftigt men var inte livshotande skadad. – Han är misstänkt för dråpförsök, säger vakthavande befäl i Jönköping.

Ölandspolisen fick in sex anmälningar om misshandel, en våldtäkt, ett olaga hot och två grova rattfyllor från Köpingsvik.

En ladugård i Vallstena på norra Gotland brann ner till grunden efter att bonden eldat i en lövhög.

Trafik:

En man hittades svårt skadad utmed E 6:an i Varberg i går förmiddag. Han fördes till sjukhus.

En kvinna i Malmö fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en smitare. Kvinnan uppgav för polisen att bilen körde in i henne när hon cyklade.

En stor gren föll ner från ett trädorsakade en trafikolycka på Malmöhusvägen i Malmö. Tre personer och en hund befann sig i bilen när grenen föll ner. Föraren chockades och fick lättare splitterskador.

En fotgängare blev påkörd och skadades på midsommarafton i Borgholm och fick föras med ambulans till sjukhus.

Väder:

Maximalt 16–19 grader. Växlande molnighet under dagen och en del regnskurar framåt eftermiddagen.